Ca la noi, la nimeni – Un om enerva(n)t!

505

Este o zi aproape de primăvară. Ce-i drept, pe la șes a bătut mai tare vântul, iar pe la munte și în genere în Vestul țării și la munte, la peste 1.800 de metri, viteza vântului a depășit 100 de kilometri la oră. Pe la țară și chiar la periferia orașelor unde mai sunt case cu livezi ori viță de vie, gospodarii au început să-și taie viile și chiar pomii.
Prin politichie există o oarecare acalmie, rău prevestitoare de blocaj economico-financiar generat de refuzul „leneșului de la Cotroceni” de a-și face datoria. Această sesizase la Curtea Constituțională a României aspecte de neconstituționalitate, inventate de el, în Legea Bugetului de stat pe anul 2019 al României. Normal, CCR i-a respins sesizarea bezmetică, dar Preș. Klaus Werner Iohannis nu se lasă. El dorește ca România să nu prospere și să blocheze, pe cât poate, activitatea tuturor sectoarelor din ograda Guvernului Dăncilă. Care are dezavantajul că a fost votat de o majoritate PSD-ALDE. Omul din vârful statului paralel nu respectă Constituția și legile țării și are impresia falsă că dacă pune piedici Guvernului românii o vor duce mai prost ca nivel de trai și-l vor vota pe El pentru un al doilea mandat.
Își face iluzii deșarte, întrucât e greu de crezut că alegătorii români se vor mai lăsa păcăliți și a doua oară de acela care n-a făcut nimic bun pentru Țară în cei patru ani și ceva cât a trecut din primul mandat fără să facă nimic bun în România. Are impresia că programul România educată, pe care l-a însăilat o Comisie prezidențială din cârpeli, înseamnă mai mult decât nimic. Ba chiar un nimic egal cu ZERO. Educat ar trebui să fie Preș. Klaus Werner Iohannis, în primul rând. Dar nu este. Și de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere.
Desigur, un al doilea mandat de cinci ani cu viață confortabilă și nemuncă ar fi o catastrofă pentru România. Generalul Charles de Gaulle, un mare om de stat și Președinte al Franței, zicea că: „Nu există oameni de neînlocuit!”
Deie bunul Dumnezeu ca până în toamnă, cel târziu, să apară un om providențial care să-i ia locul „leneșului”. Așa cum l-a botezat liderul social-democraților din România, Liviu Dragnea, duminică, la Conferința de alegeri a Organizației PSD Călărași.
Președintele PSD, Liviu Dragnea, bate țara-n lung și-n lat în pregătirea alegerilor europarlamentare din luna mai a acestui an și nu-l slăbește pe impostorul ajuns președintele cel mai slab și cel mai antiromân din câți a avut amărâta noastră de țară vreodată.
Faptul că Liviu Dragnea îl critică mereu pe acela care-și dorește un al doilea mandat, numai ca să mai beneficieze de încă cinci ani de imunitate nemeritată, este de bine.
Ion PREDOȘANU

P.S. Sper să le vină mintea la cap acelora din PSD care-i vor capul ministrului Justiției, Tudorel Toader.
Altfel, dacă-l remaniază pe profesionistul prof.univ.dr. și Rector al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, PSD ar ajunge iar la mâna enervantului de Preș. Iohannis, care nu va semna decretul pentru numirea altui ministru al Justiției! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here