Ca la noi, la nimeni – Ultima șansă iohannisto-orbanistă!

443
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: ,,Greșelile politicienilor sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovați, se împiedică dezvoltarea unei țări întregi și se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei.”Mihai Eminescu

S-au sfârșit penibilele audieri în comisiile reunite ale Senatului și Camerei Deputaților cu propunerile adesea neghioabe de miniștrii ale unui presupus Cabinet Orban. Luni, la ora 14.00, în plenul Parlamentului României, cu toate că vreo trei nepricepuți din adunătura respectivă au primit aviz negativ, nominalizatul la funcția de printre ministru Orban Ludovic nu i-a retras, așa că se va încerca primirea sau nu a votului de investitură.
CÂȚU ERADICHEAZĂ SĂRĂCIA! Printre gogoșile candidatului propus pentru greaua demnitate de ministru al Finanțelor Publice – individul cu numele de Florin Câțu – au apărut unele ridicole de-a dreptul. Cică și-a propus să „eradicheze sărăcia”. Ea, sărăcia, este prezentă peste tot pe glob, iar în țările guvernate de liberali sau de neoliberali face ravagii. Guvernele PSD au izbutit să crească salariile și pensiile, ridicând nivelul de trai chiar dacă România este încă departe, ba chiar pe ultimul loc, la salarii și pensii comparativ cu celelalte țări membre ale Uniunii Europene. Mai mult, habarnistul de Florin Câțu și-a propus în numai un an cel mult, atâta cât va sta la putere Guvernul Orban, și asta cu condiția să primească votul de investitură în Parlament, să aducă nici mai mult nici mai puteți decât Tezaurul României de la Moscova!
GUVERNUL ORBAN NU VA TRECE! În ciuda declarațiilor triumfaliste ale liderului partidului minoritar PNL, cu numai 20%, cât deține partidul prezidențial cârmuit la comandă de Orban Ludovic. Este și opinia mea. Dar să vedem ce a declarat Senatorul UDMR Attila Laszlo, miercuri seară, cum că „Guvernul Orban nu va putea fi investit deoarece nu va exista cvorum”. El a mai adăugat că votul din Parlament va fi amânat până după alegerile prezidențiale. Declarația completă a Senatorului UDMR Attila Laszlo sună așa: „Nu va trece. Nu va fi cvorum. Votul va fi amânat după alegerile prezidențiale!” Chiar dacă PNL a semnat cu unele partide acorduri politice de susținere.
UDMR a pus o serie de condiții pentru a susține Guvernul PNL(repet, minoritar!), acestea fiind trecute în acordul politic care va fi semnat, luni. Printre ele se numără elaborarea Bugetului pe anul viitor până la 15 decembrie, 6% din PIB pentru Educație sau neadoptarea de legi prin OUG, potrivit Mediafax.
MINIȘTRI ȘI SINIȘTRI. Acesta este titlul editorialului apărut în Cotidianul de joi, semnat de reputatul publicist Cornel Nistorescu. Ne permitem să reluăm două citate: „Câteva audieri din Comisii ne-au arătat câtă agresivitate, aroganță, suficiență, vulgaritate, lipsă de tact și eleganță, dorință sălbatică de a ieși în față, incultură și tupeu încap în oameni care vor să ne facă bine cu de-a sila”.
Cornel Nistorescu mai scria că: „Audierile propunerilor de miniștri au oarecare haz. Ne arată cum gândesc și cum se poartă politicienii cu românii. Nu știu dacă Ludovic Orban se bucură sau este îngrozit de ce aude. Oricum, este ultima șansă de a afla ce le trece prin minte colegilor săi de partid, propuși să salveze PNL-ul de la lipsa cumplită de idei și proiecte.
IOHANNIS, SPRE EȘEC! Nu are rost să ne lungim cu analiza lipsei de idei și de proiecte a încă Preș. Klaus Werner Iohannis. Nici nu ne-am aștepta la mai mult. De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere.
ION PREDOȘANU

P.S. În vremea asta, cu o criză guvernamentală creată de binomul Iohannis-Orban, ne lipsesc șase miniștri din Guvernul Dăncilă, boicotat de neromânul președinte. Iar leul se devalorizează zilnic în fața Euro! Credeți că lui Iohannis îi pasă? Nicidecum! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here