Ca la noi, la nimeni – Tupeul lui Kovesi!

571

Motto: „Întrebare retorică: Poți corectă printr-o critică justă prostia și incompetența?”
Dorel Schor

Laura de Kovesi a fost, luni, la Înalta Curte, fiind chemată a da socoteală pentru un ordin prin care o consilieră a sa – judecătoarea Dana Tițian – a fost trimisă spre a-i trage de urechi pe procurorii de la DNA Suceava și pe cei de la DNA Iași, ceea ce Inspecția Judiciară a considerat a fi un abuz.
Madam Kovesi zice „nu sunt un om perfect”, dar tot ea pune o întrebare nepotrivită pentru un ex-procuror șef al DNA. La ieșire, Madam Kovesi a comis o acuzăție gravă la adresa Inspecției Judiciare, despre care spune cum că ar face o actiune „total nemernică” și, mai mult, „în contradicție totală cu probele”. Ceea ce dovedește a avea mult tupeu!
Întrebarea este dacă nu acesta era deranjul tuturor judecătorilor, lipsa de departajare a atribuțiilor. Avocatul Lucian Bolcaș explică situația, din punctul său de vedere pentru DCNews:
„Este vorba de o departajare a atribuțiilor profesiilor. În primul rând, doamna Kovesi și-a încălcat atribuțiilor pentru că a delegat un judecător(cum spuneam, pe consilieră domniei sale Dana Tițian) să controleze procurorii de la DNA Suceava și pe cei de la DNA Iași. Inspecția Judiciară consideră că Laura Codruța Kovesi nu avea voie să desemneze un judecător (să controleze procurorii și, prin urmare, o acuză de abatere disciplinară, n.m. I.P.) să facă o inspecție la procurori, ceea ce este, în primul rând, jignitor pentru acești oameni, de fapt, s-a trimis vătaful acolo, omul de încredere. În al doilea rând, e și o încălcare a atribuțiilor unui judecător care, prin aceasta, s-a derobat de calitatea sa de magistrat”, a spus avocatul Lucian Bolcaș pentru DCNews. „Acuzația e foarte clară și derivă din atitudinea sa abuzivă, prin care a creat un sistem inchizitorial de anchetare a celor din subordinea sa”.
Culmea este că Madam Kovesi tună și fulgeră la adresa Inspecției Judiciare, chiar dacă ne zice că Înalta Curte a luat o decizie în unanimitate. Probabil nu una favorabilă ei, din moment ce și-a ieșit din pepeni. Dar, vorba aceluiași creator de aforisme cum este cel din motto-ul acestor comentarii – Dorel Schor care mai scrie și vorbele înțelepte mai scurte „Incompetentul are tupeu!”
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here