Ca la noi, la nimeni – Tranziție de Prim-miniștri ai României, la Palatul Victoria!

537
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Nu răsturna fără să poți înlocui; nu dărâma fără să poți clădi; nu tăgădui fără să poți crea.” – Nicolae Iorga

Într-o situație de criză politică, acum mai bine de un an și jumătate, Partidul Social Democrat, cel mai mare partid parlamentar al României, cârmuit atunci ca și acum de către președintele Marcel Ciolacu, totodată și Președinte al camerei Deputaților, a găsit de cuviință că trebuie să se alăture unei coaliții cu pretinsul Partid Național Liberal, condus la acea vreme, ca și acum, de generalul în rezervă Nicolae Ciucă – unul dintre favoriții Preș. Klaus Werner Iohannis – spre a scoate țara din haos.
UDMR N-A SEMNAT NICIUN PROTOCOL! Și astfel, s-a semnat un protocol între PSD și PNL, prin care se crea o coaliție de guvernare mai neobișnuită – între un partid de stânga și unul de dreapta -, acordul încheiat având ca prevedere ca un an și jumătate să fie Prim-ministru al României, Nicolae Ciucă, iar după 25 mai 2023, să se producă o rotativă/rocadă și Prim-ministru al României să fie Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat.
În coaliție, a mai fost coptat și UDMR-ul, pentru ca majoritatea să fie mai solidă, deși primele două puteau forma singure o majoritate în Parlamentul României. Una din marile erori ale acelor vremi a fost faptul că UDMR-ului i-au revenit ministerele Dezvoltării și al Mediului, care doar ele însumau mai mult de jumătate din bugetul celorlalte. Ba unde mai punem că i s-au mai dat Ministerul sportului și un post de viceprim-ministru, deținut de Hunor Kelemen.
UDMR – FILIALĂ A FIDESZ?! Partidul Social Democrat și pretinsul Partid Național Liberal au trecut cu vederea, fiind prea blânzi față de unele ieșiri din decort ale liderilor UDMR!, Hunor Kelemen participând la prezența liderului FIDESZ, partidul de guvernământ de la Budapesta, Orban Viktor, la o consfătuire la Băile Tușnad, unde-a ținut un discurs iredentist și, pe alocuri, cu iz fascist. Nu-i vorbă, UDMR se comportă ca o filială a FIDESZ în România, iar ministrul Sportului a cântat Imnul Ungariei și pe cel al Ținutului Secuiesc la o competiție internațională de hochei, alături de galeria suporterilor maghiari ce scandau: „Ria! Ria! Hungaria!”
Din pricina grevei generale a profesorilor(a cărei suspendare a fost anunțată de Guvern și a provocat scandal printre profesorii protestatari!), anunțata demisie a Prim-ministrului României, Nicolae Ciucă, nu s-a mai depus în jurul datei de 25 mai, iar ieri, luni, 12 iunie, deși era gata de pe la orele 11:00 s-a depus la Secretariatul General al Guvernului abia pe la orele 16:00. După care, Prim-ministrul demisionar al României s-a deplasat la Palatul Cotroceni să-și depună mandatul în fața Preș. Klaus Werner Iohannis. Acolo unde, președintele Iohannis l-a anunțat pe ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, ca prim-ministru interimar.
Urmează ca partidele parlamentare să fie chemate la consultări, iar probabil că miercuri va fi desemnat noul Prim-ministru al României, posibil în persoana lui Marcel Ciolacu. Și abia joi vom avea un Guvern cu drepturi depline.
În vremea aceasta, UDMR face tărăboi și nu se dă plecat de la guvernare, cică ei au semnat un acord în anul 2020(deși mint cu nerușinare!), întrucât protocolul fusese semnat doar de către pretinsul PNL și de către PSD!
PRETENȚII UDMR-ISTE! Ba mai și lansează, tot UDMR-ul, baliverne. Vezi Doamne, cum că ar fi împinși afară de la guvernare. Deși în anul 2020, Prim-ministrul de tristă amintire Orban Ludovic le dăduse mai multe posturi decât ar fi meritat, ei neavând decât 5% ca scor electoral la precedentele alegeri parlamentare!
Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, le-a spus clar că dacă va fi desemnat pentru funcția de Prim-ministru al României de către Preș. Klaus Werner Iohannis abia atunci poate negocia cu Nicolae Ciucă și chiar cu Hunor Kelemen, liderul UDMR. Cât merită deranjul, rămâne de discutat!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here