Ca la noi, la nimeni – Tragedie grotescă, la DNA!

380

“PARTIDUL” DNA, FACE LEGEA. Cu rare excepţii, DNA-ul Laurei Codruţa Kovesi a pus tunurile pe PSD. De parcă numai la social-democraţi ar fi parlamentari ce încalcă legile statului. Şi se arestează într-o veselie, cu gândul ascuns de a creşte şansele numeroşilor candidaţi de dreapta, în frunte cu Klaus Iohannis. Acela care face permanent gafe, cea mai recent fiind cea cu “alegerile prezidenţiale sunt o afacere a Ardealului”. Tot el răspândise vestea că între cele două tururi de scrutin Cancelarul Germaniei, Angel Merkel, va face o vizită privată, la Sibiu, spre a-l susţine. Numai că Angela Merkel a dezminţit vestea-poveste cu vizita privată la Sibiu.
În vremea din urmă, tot la iniţiativa DNA, care a anchetat nişte presupuse fraude electorale la referendumul din 29 iulie 2012, cel cu demiterea preşedintelui suspendat, la acel moment, Traian Băsescu, sunt urmăriţi penal Liviu Dragnea, preşedinte executiv al PSD, şi alte 74 de persoane. Într-o noapte, pe la 4 dimineaţa au fost ridicaţi peste 140 de oameni – majoritatea octogenari şi nonagenari -, dintre care 100 din Gorj şi 43 din Vrancea şi duşi la Bucureşti cu autocarul şi o salvare. Ca, în caz de probleme de sănătate, să nu se-ntâmple vreun deces. La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cei vreo 143 de oameni au fost anchetaţi ca martori în procesul referendumului.
DEMOCRAŢIE, NU VORBE. Metehnele PDL cu pâra la Uniunea Europeană nu s-au terminat. Prin luna septembrie, Klaus Iohannis – preşedintele pretinsului PNL, devenit membru PPE, ca şi PDL-ul condus de Vasile Blaga – Şeful de campanie electorală a candidatului la alegerile prezidenţiale al ACL – Klaus Iohannis – au trimis o scrisoare lui Jean Claude Junker şi liderului PPE prin care se plângeau că niminalizarea europarlamentarului PSD, Corina Creţu, se făcuse cu încălcartea legi, vezi Doamne, deoarece aceasta nu fusese audiată de Parlamentul României. Numai că audierea se impunea mult mai târziu, după ce trecea de Comisiile de specialitate ale Parlamentului Europen. Parchetului i s-a cerut în acea vreme să stabilească dacă faptele celor doi pârâcioşi aduc atingere autorităţii Guvernului Ponta şi sunt un atentat la compromiterea intereselor de stat ale României. Iar sesizarea din septembrie abia acum a ajuns la DIICOT. Dar aşa cum procesul lui Klaus Iohannis cu ANI e tărăgănat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind tot amânat, este foarte posibil ca şi în acest caz să se pună batista pe ţambal. Orice s-ar spune, este evidentă politizarea făţişă a (In)Justiţiei!
JEAN CĂNĂVOIU – EROU ANTICOMUNIST CU GLORIE POSTUMĂ. Pe 24 octombrie s-au împlinit mai mulţi ani de la Marea Revoluţie Bolşevică, 7 noiembrie pe stilul nou, dar a avut loc şi comemorarea Revoluţiei anticomuniste de la Budapesta. Ion-Jean Cănăvoiu se afla student la Facultatea de Filologie din Cluj şi a participat la manifestări de simpatie cu revoluţia anticomunistă maghiară împreună cu poeta Ana Blandiana şi cu poetul Ioan Alexandru. Toţi trei au fost exmatriculaţi şi transferaţi peste un an la facultatea similară a Universităţii Bucureşti.
Tot atunci, studentul la medicina clujeană Valeriu Anania, viitorul monah Bartolomeu Mitropolit al Clujului, Feleacului şi Maramureşului, a fost exmatriculat şi s-a făcut monah. Pe lângă opera literară a scriitorului Valeriu Anania, vâlcean de obârşie, de la el ne-a rămas şi cea mai bună traducere a Bibliei în limba română!
Jean Cănăvoiu, Dumnezeu să-l odihnească în pace, n-a avut parte de dreptate în timpul vieţii. Dar se bucură de o glorie postumă, zilele trecute desfăşurându-se Festivalul de Umor  ce-i poartă numele.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here