Ca la noi, la nimeni – Starea de alertă, ilegală!?

511
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Orice om poate greși, dar numai un nebun ar stărui în greșeală.” – Marcus Tullius Cicero

Există un personaj cocoțat pe ditamai demnitatea de prim-ministru și-l cheamă, după numele tatălui său maghiar și Șef al Securității comuniste pe timpul comunismului, Orban Ludovic. Individul este contestat și la el în partidul care nu-i nici național și nici liberal, deși-i zice încă PNL(membru al Partidului Popular European!(PPE), ca și Jupânul din vârful Dealului Palatului Cotroceni. La a doua înscăunare ca prim-ministrului Orban Ludovic, ipochimenul fuse votat de numai 20 de pretinși liberali. Și n-ar fi ajuns ce este azi dacă nu-l votau ca orbii cei din PSD și UDMR!
ORBAN ȚIPĂ LA PSD ȘI UDMR. La tupeul ce-l caracterizează, nici nu-i de mirare că libertinul cu limbaj de mahala, pre numele său Orban Ludovic, a atacat, miercuri seară, Parlamentul României, acuzându-l de imixtiune grosolană. Ce i-a venit la gură nu-i de reprodus pe hârtia tipărită. N-au scăpat lăturilor lui nici PSD și UDMR care, cică, ar fi complotat ca președintele Klaus Werner Iohannis să fie amendat cu 5.000 de lei de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării(CNCD) pentru ieșirea din decorul diplomației și al adevărului denunțând niscaiva aranjamente între Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, și primul ministru al Ungariei, Orban Viktor, cu privire la „vânzarea Ardealului!” Nu-mi dau seama dacă perierea protectorului său de la Cotroceni își avea rostul.
Cât privește aranjamentele PSD la CNCD, cum își explică Orban Cel Rău că atunci când un oarecare președinte a vorbit de „Ciuma roșie”, sintagmă ce a făcut epocă pe timpul lui Goebles și Hitler, respectivul președinte n-a fost pedepsit!?
Cum aminteam în Gorjeanul de joi, Hotărârea de Guvern prin care s-a declarat Starea de alertă și anexele cu restricții au fost atacate de Avocatul și universitarul Gheorghe Piperea în instanță.
Cunoscutul avocat Piperea cere Curții de Apel București suspendarea executării Hotărârii Guvernului României nr. 394/19 mai 2020, prin care a fost declarată Starea de alertă la nivel național, precum și a măsurilor care se aplică pe durata acestei stări, prevăzute în cele trei anexe ale actului normativ.
Gheorghe Piperea a postat pe site-ul Casei sale de avocatură și un model al acțiunii de suspendare a acestei HG, pentru ca orice cetățean să îl poată utiliza în vederea deschiderii unor procese similare. Conform motivelor invocate în acțiunea exercitată în Contencios Administrativ, în cuprinsul acestor anexe sunt reglementate nelegal și neconstituțional o seamă de restricții ale drepturilor omului și libertăților fundamentale garantate de Constituție.
Piperea mai arată că sunt încălcate dreptul la educație, întrucât accesul elevilor și studenților în unitățile de învățământ este interzis, fiind puse în pericol chiar examenele de absolvire(cel de evaluare națională, bacalaureatul, sesiune în cazul studenților), ori de acces în învățământ și dreptul la îngrijirea sănătății sau chiar dreptul la viață, întrucât este restrâns temporar accesul pacienților care nu sunt afectați de COVID-19 în spitale sau la diferite proceduri medicale.
SUGRUMAREA LIBERTĂȚILOR! Autorul acțiunii în instanță susține că „libertatea se sugrumă treptat, pas cu pas(după cum se intitulează și cartea tradusă în limba chineză, a unui anumit domn președinte), iar statul de drept se aneantizează în doze mici, greu de perceput. Dacă nu prinzi de veste, precum în sindromul broaștei fierte, numai înțelegi că ești fiert și de ce”.
OFICIAL, ROMÂNIA FĂRĂ EPIDEMIE! Pe de altă parte, oficial, nu s-a declarat epidemie în România. Singurul ordin de ministru al Sănătății prin care se hotăra și se declara epidemie la noi în țară datează din anul 2019, fiind semnat de ex-ministrul Sănătății, de atunci, Sorina Pintea. ,,În România nu există niciun act normativ prin care să se fi declarat oficial starea de epidemie la nivel național”, mai spune în acțiunea sa introdusă la Curtea de Apel București, avocatul Gheorghe Piperea. Ce să mai înțelegi din acuzele nedrepte și atacurile la instituțiile statului ale cuplului Iohannis-Orban Cel Rău?
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here