Ca la noi, la nimeni – Situații haotice grave!

727
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Omul este un produs al propriilor gânduri. El devine ceea ce gândește”
Mahatma Gandhi

Lipsa de coerență și continuitate în luarea unor decizii la guvernele României creează, adesea, situații haotice destul de grave.
SPRIJIN PENTRU TINERELE FAMILII ȘI STUDENȚI. ALOCAȚIILE COPIILOR VOR CREȘTE CU DOAR 12 LEI! Să luăm, de pildă, inspirata creare a Ministerului Familiei, condus și consituit prin eforturile, profesionalismul și pasiunea Gabrielei Firea. Miercuri, Gabriela Firea s-a implicat, a nu știu câta oară, în creșterea natalității. Așa va fi posibil ca studenții și tinerele familii să fie creditate de către Guvern cu echivalentul a 30.000 de Euro, fiind sprijinită și de ministrul Finanțelor Publice, Adrian Câciu. Astfel, va fi posibilă creditarea tinererlor familii cu 15.000 de Euro și cu 10.000 de Euro a studenților. Sumele fiind rambursabile în zece ani, cu garantarea de către statul român în proporție de 80% care se obligă să plătească și dobânzile. Din păcate, în aceeași zi s-a anunțat că alocațiile de stat pentru copii vor fi majorate, de la 1 ianuarie 2023 cu numai 5,1%, ceea ce înseamnă infima sumă de 12 lei!
MANIPULAREA ROBOR DE CĂTRE 10 BĂNCI! Cu mai multă vreme în urmă, expertul în finanțe-bănci care este Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a atras atenția că: „ROBOR-ul a cam sărit calul. După această declarație realistă, indicele ROBOR a scăzut în ziua următoare. Și apoi iar a luat-o razna. Evident, tot în creștere. Vreme în care cei care au făcut credite în lei cu dobândă variabilă au fost furați de către bănci prin mărirea artificială/speculativă a ratelor. Ei bine, dar mai degrabă rău, abia ieri, Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, care-a închis ochii la păcăleala la care au fost supuși românii cu majorarea speculativă a ratelor, a anunțat că există un Cartel al Băncilor. Format din zece bânci ce se împrumutau între ele ca să măsluiască/manipuleze indicele ROBOR. Și, cu toate acestea, făcând pe doctul, șarlatanul de Bogdan Chirițoiu, ce pare că a fost mână-n mână cu cele zece bănci, deși a anunțat că există suspiciuni suficiente că cele zece bănci au crescut incorect ROBOR-ul, ne aburește că este o anchetă grea și poate dura chiar 2(doi!) ani. Și ce face românul în vremea aceasta? Plătește rate ca fraierul, fiind jupuit de cele zece bănci!
PENSIILE ȘI ENERGIA, PIETRE DE MOARĂ ALE GUVERNULUI CIUCĂ! Nu sunt bani de pensii ne spun cele două partide mai mărișoare ale Coaliției de guvernare: PSD și PNL. Numai că, în vreme ce ele se screm să stabilească un procent pentru pensii, cresc pensiile speciale ale parlamentarilor, tot de la 1 ianuarie 2023! Parlamentarii și-au mărit pensiile speciale pentru anul viitor, deși nici în cazul lor Bugetul de stat al României pentru anul 2023 nu există, la această dată. La Camera Deputaților, pensiile speciale au crescut la un fond total de 35 de milioane lei, iar la Senat s-a ajuns la 22 de milioane de lei. Cele două Camere ale Parlamentului de adormiți vor primi împreună nu mai puțin de 57 milioane de lei. Numai pentru amărășteni nu sunt bani!
Cât privește energia electrică, rămâne cum s-a stabilit. Adică, prost. Aflat la Petrești, județul Dâmbovița, la o fabrică IVECO de mașini militare, atât prim-ministrul Nicolae Ciucă, dar și președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, au comis amândoi declarații aiuritoare, în vreme ce vorbeau de la o tribună imrovizată pe care scria mare IVECO, adică firma de camioane militare italiană căreia îi făceau publicitate. Ba mai mult, Marcel Ciolacu a zis că: „nu prețul mare al energiei electrice deranjează, cât fluctuația prețurilor”. Și acest gânditor mai cvrea și să ajungă prim-ministru al României. Nu-i suficient că Nicolae Ciucă gândește încet și vorbește bâlbâit!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here