Ca la noi, la nimeni – Secretul răzgânditului, la Orlando Teodorovici

247

Orice s-ar zice, primul ministru al României, Doamna Viorica Dăncilă, a condus cu mână de fier Partidul Social Democrat, chiar și din postura de numai președinte interimar al acestuia după întemnițarea, în urma unui dosar politic, lui Liviu Dragnea. Desigur, a avut și opinii discutabile, dar probabil că a fost obligată să-și schimbe discursul. Altfel, nu-mi explic cum de-a declarat că ea nu știe nimic de statul paralel, pe motiv că ar fi fost plecată 9 (nouă!) ani la Bruxelles. L-a îndepărtat din funcția de secretar general pe Codrin Ștefănescu, cică un apropiat al lui Liviu Dragnea.
Dar este singurul? Domnia sa nu-i din Teleorman? Cum de-a ajuns la Bruxelles și apoi prim-ministru? Nu cumva tot grație lui Liviu Dragnea? Ba bine că nu! A uitat că în 2016 a fost în campanie electorală și perora împotriva statului paralel? Cu siguranță, a căzut la pace cu sistemul.
Organizarea rapidă a Congresului extraordinar de alegere a conducerii PSD – președinte Viorica Dăncilă, președinte executiv Eugen Orlando Teodorovici și secretar general Mihai Fifor – a arătat liniște, stabilitate și siguranță la nivelul conducerii.
Ne-a sărit în ochi retragerea candidaturii lui Eugen Orlando Teodorovici cu numai o zi înaintea Congresului extraordinar al PSD, și răzgândirea acestuia sâmbătă dimineața!!! Probabil că nici nu voim afla prea curând motivele care au stat în spatele acestei răzgândeli. În istoria politică postrevoluționară au mai existat două răzgândeli ciudate: una a lui Theodor Stolojan, cel care s-a dat bolnav și s-a dat la o parte ca să vină cei zece ani răi de sub Regimul Băsescu; apoi o alta, nefericită total, cu retragerea lui Crin Antonescu și scoaterea din sertarele serviciului secret german BND și ale celui intern – SRI – a arogantului Klaus Werner Iohannis.
*
În călduroasa zi de 29 iunie – Ziua Sfinților Apostoli Petru și Pavel -, numitul Klaus Werner Iohannis s-a retras la răcoare – unde-ar fi bine să ajungă ca răsplată pentru numeroasele sale dosare penale intrate în hibernare din cauza imunității prezidențiale. Și, apropos de imunitate. În campania electorală prezidențială din 2014, ex-primarul Sibiului a declarat ritos, dar în mod mincinos!, că prima măsură pe care o va lua când ajunge președinte va fi renunțarea la imunitatea prezidențială. Una obținută de creatorul Statului mafiot din vremea Regimului Băsescu!
Sâmbăta trecută, la Sibiu, Forumul democrat al germanilor din România i-au dat o hârtie Iohannis-ului, prin care i se recunosc meritele de fost președinte al acestui moștenitor al Grupului Etnic German, o organizație de sorginte nazistă. Și scoasă în afara Legii de Conferința de pace de la Paris, din 1945. În dosarul în care Klaus Werner Iohannis apare ca principal inculpat în fruntea unui grup infracțional organizat i se impută retrocedarea ilegală către Grupul etnic German a numeroase proprietăți ce fuseseră naționalizate prin Decret Regal! La Sibiu, după ce-a primit hârtiuța la mână, Klaus Werner Iohannis ne-a asigurat că el este |președintele României și nu pleacă la Bruxelles, preferând un al doilea mandat. În realitate, lucrurile nu stau deloc așa. La summit-ul de la Sibiu, cei din PPE își împărțiseră funcțiile. Germanul Manfred Weber se visa președintele Comisiei Europene, iar lui Iohannis i se promisese postul bănos dar decorativ de președinte al Consiliului European. Toate sforăriile au picat precum un castel de nisip!
ION PREDOȘANU

P.S. Nasul fin, de vulpoi bătrân într-ale publicisticii l-a determinat pe Cornel Nistorescu să scrie: „Nu m-ar mira ca peste o vreme, Viorica Dăncilă să devină un adversar redutabil pentru Klaus Iohannis și principala cauză a ratării celui de-al doilea mandat pentru gomosul primar de Sibiu”. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here