Ca la noi, la nimeni – Sănătatea – imaginea lucrului prost făcut!

512

Eu, unul, nu mai cred în analizele asupra activităţii şi a proiectelor de management viitoare ale miniştrilor Cabinetului Cioloş. Cică, ar fi spus Purtătorul de vorbe de clacă al guvernului, probabil ofiţeraşul Dan Suciu, astăzi, adică în vinerea Izvorului Tămăduirii – una dintre marile sărbători ale creştinătăţii – ar trebui să aflăm unele detalii ale analizei.
Suntem minţiţi încă de la instalarea Preşedintelui Klaus Werner Iohannis, nu doar de la votarea aiurea în Parlamentul României – de către PSD şi PNL, în primul rând – a unor oameni care după o jumătate de an n-au dovedit nici măcar faptul că ar dori să se califice la locul de muncă. Acum Iohannis vrea să se spele pe mâini, precum Pilat din Pont, spunând că nu e „Guvernul meu”, aşa cum ne-a zis el cu guriţa lui. Şi, vezi Doamne, că ar fi Guvernul României! Nimic mai fals. Acest guvern n-a fost ales, ci impus de afară ca să distrugă România. Şi a pus-o pe butuci în mai puţin de o jumătate de an.
Lipsa totală de profesionalism al unora care-au primit un CEC în alb din parte unor parlamentari slabi se adânceşte cu fiecare zi. Practic, incompetenţa Guvernului Cioloş ucide şi nimănui nu-i pasă. Inclusiv primul ministru Dacian Julien Cioloş, care maschează bine propria-i incompetenţă în a-şi alege oamenii, se poartă cu mănuşi în cazul gravelor acuze aduse ministrului Sănătăţii. Un fost manager al Spitalului Oncologic din Cluj-Napoca, unde-a dat patru contracte fără licitaţii din şapte aceleiaşi firme anchetată penal în 2012 şi scăpată printre degete de procurori în mod inexplicabil. Dezinfectanţii din spitale sunt o problemă ajunsă în vizorul lupului pus paznic la oi – Patriciu Achimaş Cadariu, individ ce mimează anchetarea cazului. Fostul prim ministru, Victor Ponta, a scris pe contul său oficial de Facebook următoarele: „Apel către Domnul Iohannis: vă rog să îl susţineţi în continuare pe Domnul Achimaş Cadariu ca ministru al Sănătăţii în „Guvernul meu”! Vă reprezintă perfect modul de gândire şi de acţiune.” În comentariul său, versatul politician şi ex-prim ministru mai aminteşte şi alte aspecte grave ale sistemului sanitar pentru care nu s-au găsit răspunsuri concrete. „Asta ca să dovediţi că dacă moartea bebeluşilor fără să ştim nici acum de ce, dacă nu reuşim să aflăm cum a cumpărat dezinfectantul la instituţia de la Cluj pe care o conducea, dacă nu mai sunt bani la Casele de Asigurări pentru decontarea analizelor copiilor – toate acestea nu contează, pur şi simplu nu vă pasă”, continuă fostul şef de la Palatul Victoria.
O altă reacţie după farsa cu ancheta din Sănătate, privind dezinfectanţii vine de la preşedintele Alianţa Medicilor, Bogdan Tănase, care contestă şi ea testele făcute de ministrul Sănătăţii şi respinge ancheta: „Nu a fost testată concentraţia soluţiilor, ci doar eficienţa. Mai mult, s-au testat doar bacteriile, nu şi viruşii!(…) Pacienţii nu sunt în siguranţă, aşa cum a declarat domnul ministru.” Scurt şi cuprinzător.
Declaraţiile apar după ce, în ultima săptămână, o anchetă condusă de jurnalistul Cătălin Tolontan a scos la iveală că firma Alexi Pharma, care alimentează spitalele din Românie cu dezinfectanţi, diluează substanţele de zece ori, după aceea le vinde la suprapreţ. În multe cazuri contractele au fost semnate prin atribuire directă, nu prin licitaţie. Între timp, Parchetul General a început urmărirea penală în cazul dezinfectanţilor diluaţi. Eu însumi, am contactat un microb periculos pseudomonas aeruginosa aureus din Secţia Urologie a Spitalului Militar „Dr. Carol Davilla” din Bucureşti. Un alt domn din Târgu Jiu a păţit-o la Târgu Jiu sau Craiova, nici el nu ştie exact unde! Şi ca mine sunt sute dacă nu chiar mii de cetăţeni români. Cu acel procent mincinos şi aiuritor, de 95% teste bune, penibilul şi comparabilul cu Dr. Mengele de pe timpul lui Hitler, Dr. Patriciu Achimaş Cadariu ucide oameni. Aşa îi cer şefii lui de aici – Cioloş şi Iohannis – dar şi şefii lui din Occident!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here