Ca la noi, la nimeni – Risipitorul Iohannis (face din Cotroceni Versailles!)

259

S-a tot vorbit despre modernizarea Vilei Lac 3, de la Snagov, unde fi-va reşedinţa soţului soţiei sale Carmen Iohannis, ca un moft al Primei doamne a Coloniei numită România. Pe acolo s-au tocat aproape două milioane euro. Apoi, actualul urmărit penal şi fost viceprim-ministru Gabriel Oprea, omul cu siguranţa naţională şi interesul naţional pe buze a dat o hotărâre de guvern exact în ultima zi când mai deţinea funcţia de premier interimar, a mărit salariile demnitarilor, deci şi al lui Klaus Iohannis, şi cu 350%. Trai nineacă, pe banii contribuabililor. Preşedintele Iohannis a semnat ca… primarul, că doar era direct interesat.
Au vrut parlamentarii pensii speciale şi au avut! S-au mai mărit, pentru că meritau, salariile medicilor şi dascălilor cu 25%. Iohannis a semnat, că tot nu dădea de la el. Şi în loc să fi fost lăsat în pace Guvernul Ponta să ducă la bun sfârşit proiectul Legii salarizării unitare a bugetarilor, Iohannis a făcut tot felul de necurate să-şi aducă „Guvernul meu”. Unul care-i răspunde la comenzi, fără a se şti dacă sunt comenzile lui sau ale celor de la Comisia Europeană. Şi ca să nu iasă toţi bugetarii în stradă, şi s-a dat şi lor un mizilic de creştere a retribuţiilor cu 10%!
Şi uite-aşa, România riscă, datorită măsurilor necugetate de creştere a salariilor demnitarilor, prin hotărâre de guvern, a Legii pensiilor speciale ale parlamentarilor, toate promulgate de neştiutorul Klaus Iohannis, aşa cum constată Bloomberg, în urma consultării mai multor specialişti, să depăşească ţinta maximă de deficit bugetar de 3% din PIB, în 2016!
Multă lume a comentat investiţiile anapoda de la Palatul Cotroceni, dar câinii latră ursul merge. Abia europarlamentarul Sebastian Bodu a sesizat Curtea de Conturi a României, nemulţumit de intenţia preşedintelui risipitor Klaus Iohannis de a realiza un sistem de irigaţii pentru spaţiile verzi din parcul Palatului Cotroceni şi de a moderniza un corp de clădire, construit după anul 1980 şi folosit între 1991-2013 de SPP ca spaţiu pentru vestiare şi cazare personal.
Fostul şef al ANAF, Sebastian Bodu a sesizat Curtea de Conturi a României pentru a verifica achiziţionarea (de către Administraţia Prezidenţială) a unui sistem de irigaţii de peste o jumătate de milion euro. Să se ştie dacă mişmaşul este legal şi oportun pe bani publici. Bodu mai susţine că lucrarea este „o simplă instalare a unui sistem de irigaţie a vegetaţiei”, costul de piaţă fiind de 3-5 euro pe metru pătrat, astfel că valoarea totală nu ar fi trebuit să depăşească 200.000 euro, cu montaj cu tot.
În timp ce agricultorii români, mari şi mici, se roagă la Cel de Sus să dea ploi ca să nu li se usuce recoltele de ogoarele neirigate şi lăsate în voia secetei, Klaus Iohannis vrea sistem de irigaţii la Palatul Cotroceni, pe care-l vrea un fel de Versailles. Ca scuze, Administraţia prezidenţială a oferit un fel de scuze mincinoase. Cică vechiul sistem de irigaţii existent e depăşit, iar prin cel care e dorit de Grădinarul Şef Klaus Iohannis se vor face mari economii la energia electrică.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here