Ca la noi, la nimeni – Riscuri de îndatorare!?

241
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Cheltuitorii mari sunt proști creditori.” – Benjamin Franklin

Scriam joi, că lui Nicușor Dan i se mai spune și Plicușor Dan. Iată că, ieri, Liviu Mihaiu – om care pretinde că-l cunoaște din studenție pe candidatul „independent” la Primăria Generală a Capitalei, susținut de PNL și USR afirmă că inclusiv prim-ministrul Orban Ludovic, îi zicea, atunci când stăteau la o șuetă, Plicușor Ban. Căci, nu-i așa, totul se-nvârte în jurul banilor.
Mi-am adus aminte de o piesă de teatru a celebrului Aurel Baranga, numită „Mielul turbat”. Dar nu are vreo legătură cu ieșirile necontrolate, de miercuri, ale prim-ministrului Orban Ludovic la adresa PSD. Ce a fost la gura lui, nici nu pot să vă povestesc tot. Din lipsă de spațiu. Parcă scăpase de pe lanț!
Acuza Partidul Social Democrat(PSD) că a băgat România în faliment. De parcă PeSeDe, după exprimarea săsească(în traducerea ei în limba română!) și nu ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, îndatorează România cu peste 42% din PIB. În fond, Parlamentul României a votat ca datoria publică să nu mai depășească 40% din PIB. Ceea ce este, de fapt, o protecție ca să nu mai fie îndatorată România încât să nu mai scape de datorii vreo trei-patru generații de români. Mai tuna și fulgera Orban, precum unul scăpat de la un spital de boli psihiatrice, și pentru că PSD a contribuit la modificarea ordonanței de urgență, alături de alți parlamentari cu capul pe umeri, și nu a fost de acord cu creșterea punctului de pensie cu numai 14%, de la 1 septembrie. Ci, așa cum scrie în Legea pensiilor introdusă în Bugetul 2020, asumat de Guvernul, cu 40%! O explicație a votului din Parlamentul României ar fi că clasa politică nu vrea să ne împrumutăm la dobânzi exorbitante și nici ca Guvernul Iohannis-Orban-PNL să aducă FMI-ul în țară.
GUVERNUL PREGĂTEȘTE AUSTERITATEA! Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a lansat, joi, atacuri incredibile la adresa liberalilor. Liberalii sunt acuzați de adversarii lor politici că taie cu 50% tichetele de grădiniță ale copiilor, ceea ce înseamnă că, dacă rămân la guvernare, pregătesc un plan de austeritate pentru 2021. Așa scrie într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.
Liderul PSD susține că partidul pe care îl conduce se va opune, repet, în Parlament oricăror măsuri de acest gen. „PSD se va #opune în Parlament oricăror măsuri de acest gen. Fiindcă PSD luptă pentru a proteja veniturile românilor, în timp ce liberalii doar mută banii țării în propriile buzunare! Românii trebuie să le dea un semnal ferm că așa nu se mai poate atât la alegerile locale, din 27 septembrie, cât și la cele parlamentare!”, a mai spus Ciolacu.
ION PREDOȘANU

P.S. SĂ MAI ȘI RÂDEM. Caricaturistul Jurnalului Național, Puiu Găzdaru, a publicat, joi, pe prima pagină, un desen satiric extrem de inspirat cu doi demnitari trecători, aflați azi în fruntea bucatelor României. În vreme ce președintele Klaus Werner Iohannis se arăta speriat, oarecum, și se ferește de Orban Ludovic – ambii cu mască albastră -, care se pregătește să mai dea o lovitură de târnăcop într-un perete pe care sta inscripționată litera M, de la Metroul bucureștean, singurul din România în acest moment. Iohannis întreabă: „CE FACI ORBANE?!”, iar harnicul prim-ministru Orban răspunde: „DESCHID MAGISTRALA 6 DR. TABEREI-SIBIU!”” (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here