Ca la noi, la nimeni – Revoluție sau involuție?!

511

Ce se petrece de vinerea trecută încoace în Piața Victoriei nu-i a bună. E drept, existau declarații ale unora cu gândire fascistoidă că se va face o revoluție. Cu flăcări și sânge, zicea un scelerat care-a și fost condamnat vreo 60 de zile cu arest la domiciliu, interzicerea de a părăsi locuința și de a acorda interviuri, precum și imposibilitatea de a folosi arme.

Din păcate, totul se învârte în jurul intenției declarate a președintelui Klaus Werner Iohannis de a prelua puterea de la alianța de guvernare PSD-ALDE și de a-și crea pe căi nedemocratice „Guvernul meu”. De care are nevoie pentru organizarea alegerilor prezidenţiale de anul viitor. Başca faptul că nu intenţionează să preia preşedinţia rotativă a Consiliului Europei şi să aibă prim-ministru din partea PSD, cu care să împartă gloria efemeră.

Pe de altă parte, preşedintele Klaus Werner Iohannis, liderul Noului PNL Orban Ludovic şi Barna Dan, preşedintele USR(Uniunea Sabotaţi România), ca şi omul fără de ţară – româno-francezul Dacian Julien Cioloş au încurajat protestele ce s-au dovedit a fi extrem de violente ale lumii pestriţe adunate – seară de seară – în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Aceeaşi patru corişti condamnă acţiunile Jandarmeriei, pe care le consideră disproporţionate faţă cu pietroaiele din bordură aruncate de „blânzii” protestatari! Care-au băgat în spitale mai mulţi jandarmi, printre care şi o femeie jandarm în care nenorociţii fără inimă şi suflet, adică mercenarii din Piaţa Victoriei, -au cărat sute de pumni şi picioare!

La ordinul Comandantului Suprem Klaus Werner Iohannis, care-a înfierat cu mânie nemţească acţiunile Jandarmeriei, Parchetul General anchetează jandarmii care-au comis excese, dar şi pe protestatarii pe care-i ţine-n braţe Palatul Cotroceni sper s-o facă. În plus, jandarmii mai sunt anchetaţi şi de Parchetul Militar. Ca de obicei, protestatarii violenţi şi bine instruiţi, de parcă ar face parte din forţe paramilitare, vor fi făcuţi scăpaţi.

Ne-am fi aşteptat ca Preş. Klaus Werner Iohannis să facă un apel la calm şi linişte. N-a făcut-o nici duminică, după ce a ieşit de la sfânta liturghie a unei biserici romano-catolice din Sibiu. Nici ieri n-a catadicsit.

Aseară, de la ora 18,00, Preş. Iohannis a anunţat că va transmite un mesaj public. Ulterior, au venit informaţii că nu va avea loc o conferinţă de presă, ci televiziunile vor primi un mesaj video înregistrat. În mod cert, absconsul Preş. Klaus Werner Iohannis n-a dorit să fie incomodat de întrebările unor jurnalişti incomozi. În această situaţie, mi-este greu să întrevăd vreo schimbare în bine a situaţiei alarmante în care se află firava democraţie românească.

Este pentru prima dată, de la Marea Învălmăşeală din Decembrie 1989, când democraţia firavă este realmente în pericol. Vom involua cu decenii dacă nu va învinge gândul bun, al iubirii de libertate şi de patrie măcar în Anul Centenarului Marii Uniri. De care, după cum se vede treaba, liderii politici amintiţi mai sus şi care fac parte din etniile conlocuitoare nu ţin chiar deloc seama!
ION PREDOȘANU

                            

         

                  

 

                                                         

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                               

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here