Ca la noi, la nimeni – Rebeliunea procurorilor?!

245

Măria Sa, ditamai Procurorul general Augustin Lazăr s-a grăbit ca fata mare la măritiş şi i-a convocat pe unii procurori vasali pentru a-şi exprima „nemulţumirea faţă de proiectele de legi ale justiţiei” anunţate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.
Minciuna-i mare de tot, pretinzând că i-a consultat pe toţi procurorii. Ceea ce nu avea cum, aceştia fiind în vacanţă. El, adică Gusti Lazăr, cum îi zice tatăl Laurei Codruţa Kovesi – procurorul comunist Ioan Lascu, bunul său amic, uită prevederile Constituţiei României. Unde se spune negru pe alb că procurorii sunt sub autoritatea ministrului Justiţiei! Numai că, fiind obraznic din fire, Augustin Lazăr îl critică dur pe Tudorel Toader. Fără argumente şi fără logică.
Dacă ne-am lua după Dicţionarul Explicativ al Limbii Române, răzvrătirea câtorva procurori este o revoltă care constă în acte de violenţă sau de ameninţare cu forţa îndreptate împotriva organelor puterii de stat ale administraţiei de stat ori ale reprezentanţilor acestora cu scopul de a împiedica în orice mod exerciţiul liber al mandatului sau funcţiei lor. Cuvântul rebeliune, în fapt o răzvrătire sau revoltă, provine din limbile franceză şi germană, unde au forme similare. În realitate, n-a fost chiar o rebeliune cum se pusese la cale de către Augustin Lazăr, căruia, între timp, i-a mai venit ceva minte la cap: „Ar trebui să ne păstrăm calmul şi să nu incităm.”
În vremea din urmă, Tudorel Toader a bătut calul să priceapă iapa procurorilor: „Astăzi trimit doar la CSM propunerile de modificare a legilor justiţiei pentru că e avizator. Procurorii nu fac legi”. A se reţine că Tudorel Toader a vorbit în conferinţa de presă despre nişte propuneri de schimbare a legilor justiţiei şi nicidecum de proiecte de legi. Până atunci mai este cale lungă.
Proiectele vor fi elaborate la Ministerul Justiţiei, apoi vor fi prezentate Guvernului care după aprobarea lor le va trimite în Parlament spre dezbatere, amendare şi votare. Normal, deşi nu-i convin propunerile, proiectele de legi aprobate în Parlament vor fi trimise spre promulgare preşedintelui Klaus Werner Iohannis pentru promulgare. Iar preşedintele are dreptul să le respingă odată.
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este un om dintr-o bucată şi acceptă dialogul. Doar că formula aleasă de Procurorul general Augustin Lazăr depăşeşte cadrul constituţional. Ca şi al respectului colegial. De cel ierarhic ce să mai vorbim!
Ion PREDOŞANU

P.S. SAREA UCIGAŞĂ. Se împlinesc 15 ani de genocid alimentar. Sarea din solniţă este doar iodată, întrucât aşa prevede o Hotărâre de Guvern de pe vremea primului ministru Adrian Năstase. Şi în magazine obligatoriu are acces numai sarea iodată, introdusă pe timpul când ministrul Sănătăţii era Daniela Bartoş! Din comerţ, doar sarea grunjoasă este sănătoasă.
Aceeaşi HG nr. 568/2002 a fost republicată în Monitorul oficial din 19 martie 2009, când ministrul Sănătăţii se afla un avocat membru al UDMR. Şi astfel s-a impus iodarea universală a sării destinate consumului uman, hranei animalelor şi utilizării în industria alimentară. În anii următori, endocrinologii au constatat fără dubii creşterea galopantă a cazurilor de cancer, îndeosebi cel tiroidian.
În România, nu s-au făcut teste cu implicaţiile sării iodate chiar deloc! Doar Franţa a efectuat cercetări pe un departament şi Canada la fel. Ambele au renunţat. Numai România persistă în greşeală şi îşi ucide cetăţenii!!! (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here