Ca la noi, la nimeni – Raportări mincinoase, Guvernul LuCOVID slab!

1393
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Nu este ușor să spunem care este adevărul, dar minciunile sunt foarte des recunoscute cu ușurință.” – Albert Einstein

Sâmbătă seară, un comunicat sec și trist anunța nu mai puțin de 13 noi cazuri de decese la Suceava. Amintisem și în Gorjeanul de marți că actualul manager interimar al Spitalului Jedețean Suceava, Petru Filip, declarase pentru cotidianul Libertatea de luni că el nu-și explică cum de-au fost raportate numai cinci decese la Suceava, când, de fapt, numărul decedaților era de 20!!!
Dacă mai adăugăm și faptul că din totalul oamenilor infectați cu COVID-19 în toată România un sfert sunt din județul Suceava, ne dăm seama de gravitatea Cazului Spitalului-Focar, care era deja în carantină. Așa cum în carantină a fost declarată și Suceava, împreună cu 8 (opt!) comune din vecinătatea sa.
Practic, Suceava este o Zonă roșie a României, un fel de Lombardia a Italiei. O statistică tristă ne arată că întreg personalul medical al Spitalului Județean Suceava este în carantină, ca și pacienții ce ajunseseră să fie internați acolo. Un spital, de unde nu se iese și nici nu se intră!
Nu-i vorbă, în carantină a mai intrat și Spitalul Județean Deva, iar de la spitale mai mici ori chiar secții întregi cadrele medicale, asistentele și infirmierele și-au dat demisia. Este dreptul domniilor lor de a lua decizia pe care o doresc, din moment ce mult promisele echipamente de protecție încă n-au ajuns la Spitalul CFR Timișoara, unde s-au înregistrat demisii în bloc! Tot la Timișoara, până marți, 51 dintre cei 54 de pacienți cu coronavirus tratați la Secția de Boli Infecțioase, condusă de reputatul și valorosul Dr. Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase au fost vindecați și externați!
Chemați la Palatul Cotroceni, prim-ministrul Orban Ludovic, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Valentina Alexandru, ministrul Finanțelor Publice, Forin Cîțu și alți membri ai Cabinetului LuCOVID-19 au discutat cu președintele Klaus Werner Iohannis măsuri pentru combaterea epidemiei de coronavirus.
La finalul ședinței, Klaus Werner Iohannis a făcut mai multe declarații în care n-a spus aproape nimic. Mă rog, a îmbărbătat cetățenii României și le-a cerut să aibă încredere în autorități. Câtă? Tot atâta câtă au avut în fostul ministru al (Ne)Sănătății noastre – sibianul Victor Costache? Nu știm. Pe vremea acestuia a început să ia amploare grozăvia de la Spitalul Groazei din Suceava. Tot pe vremea lui s-au achiziționat măști de la turci în valoare de 12 milioane de euro! Printr-o firmă cu sediul într-un sat din județul Giurgiu, firmă a cărei administratoră era bucătăreasa unui cunoscut Mason!?
În rest, președintele Iohannis nu a spus absolut nimic relevant. „Îi asigur pe medici că ne facem treaba”, este o exprimare ce ne-a adus aminte de ticurile verbale ale Laurei Codruța Kovesi, care-o preluase și ea de la marina americană.
Chestiunea cu „spălatul pe mâini” ne-au repetat-o specialiștii. Iar președintele Iohannis ar trebui să-l asculte pe prof.univ.dr. Adrian Streinu-Cercel care-i propune organizarea de urgență, a unui CSAT!
Dacă marți nu am auzit nicio măsură concretă, cu atât mai puțin în domeniul financiar-bancar, nu-i exclus ca în CSAT să se ia măsuri reale. Iar Comandantul Suprem al României să fie Klaus Werner Iohannis și nu Ion Marcel Vela.
ION PREDOȘANU

P.S. După ce ministrul de Interne a închis restaurantele, la sediul Ministerului de Justiție s-au deschis o bucătărie și o sală de mese! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here