Ca la noi, la nimeni – Rămășagul lui Păleșoianu!

525
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Princepele trebuie să se facă în așa fel temut, încât dacă nu-și câștigă iubirea supușilor să evite totuși ura lor.” – Nicolo Machiavelli

Ziua de marți a adus începerea prezentării membrilor Cabinetului Cîțu în fața comisiilor parlamentare pentru obținerea avizelor necesare. Nu are rost să mai intrăm în amănunte, cu atât mai mult cu cât însuși prim-ministrul desemnat – numitul Vasile Florin Cîțu – a picat de vreo trei ori în Parlament și tot nu și-a dat demisia. Până n-a fost demis împreună cu întreg Guvernul Orban, în urma unei Moțiuni de cenzură inițiată de PSD, votată inclusiv de UDMR și de Pro România.
Nu putem trece peste o provocare a deputatului PSD Liviu Pleșoianu, care ne propune un „rămășag”. Liviu Pleșoianu îi ironizează pe guvernanți și pe președinte, folosind celebrul haștag „șîîî”, după episodul presupusei poluări din Capitală. Pleșoianu pune, în acest context, un „rămășag”.
„Șîîî… dacă își pune Vodă din Lobodă înalt dregător peste cetatea Bucureștilor, facem rămășag că nici poluarea nu va mai fi ce-a fost, fix de a doua zi? La fel cum, de când și-a pus Vodă din Lobodă înalt dregător peste țară (Ludovic al Unulea), nici drumurile patriei nu mai par mici, proaste șîîî puține? Facem, așijderea, rămășag că șîîî bacteriile ieși-vor deopotrivă din pereți șîîî din discursul public sub dregătorie lui Primu-Cîțu? Șîîî traficul, traficul, traficul din Capitala patriei… au nu va fi el la fel, dar cu totul altfel?
Șîîî…”, a scris Liviu Pleșoianu pe pagina sa de Facebook.
LEUL REVINE! Aparent, Leul a murit, dar dă semne de înviere. Cursul de schimb al monedei naționale în raport cu Euro a scăzut sub pragul de 4,81 lei, marți, Banca Națională a României (BNR) anunțând o cotație de 4,8074 lei. Vineri, Euro a atins un maxim istoric, de 4,8127 lei pentru un Euro. Și dolarul american a scăzut în raport cu moneda națională, coborând de la 4,3389 lei, luni, la 4,3263 lei. marți. Prețul gramului de aur a scăzut de la 224,41 lei, la 222,43 lei, în același interval. Maximul istoric a fost de 240,46 lei, atins săptămâna trecută.
Totodată, francul elvețian a scăzut ușor, la 4,5138 lei. Lira sterlină a scăzut și ea la 5,5327 lei.
Intrasem la idei și chiar ne speriasem că, timp de câteva săptămâni, moneda națională a avut o tendință de depreciere, pe fondul instabilității politice/guvernamentale și a temerilor grave din piețele financiare globale cauzate de Coronavirus.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here