Ca la noi, la nimeni – Protejați medicii, protejați Poporul!

542
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Nu există experiență căreia să nu-i poți supraviețui dacă ai curajul să înfrunți viața.” Octavian Paler

După cum am constatat, în multe spitale, salvatorii își văd familiile doar prin geam. Inamicul comun, nu numai al întregii țări, ci chiar al lumii, este blestematul de coronavirus. Cu el se luptă medicii devotați, deveniți Eroi, pacienții. Sunt numeroase cazurile în care, cu Ajutorul lui Dumnezeu, pacienții și doctorii înving boala și, deci, se însănătoșesc.
Aflați permanent la datorie, medicii și personalul medical, slujitorii de pe frontul luptei împotriva COVID-19 s-au infectat ei înșiși, mulți rămânând blocați sau internați în spitale și nu au mai mers acasă. Unde-ar fi infectat familii, soții, copiii și poate părinții ce nu mai sunt în putere și cu rezistență scăzută, ca și imunitatea lor, în bătălia cu mârșavul COVID-19, adică cu noul coronavirus. O parte au intrat în concedii medicale ori și-au depus demisiile în vederea pensionării.
Nu același lucru s-a întâmplat cu medicii militari. Aceștia au rămas la datorie, iar la Institutul de Geriatrie Ana Aslan din Otopeni și la Constanța au ridicat spitale de campanie.
Nu ar fi fost rău să fi făcut așa ceva și la frontiera de Vest, la Vama Nădlac, spre a tria lumea pestriță venită din țări expuse – așa-zisele Zone roșii sau Zone galbene – din Italia, Spania, Franța ori chiar din Germania.
„AVEȚI ÎNCREDERE!” Așa sună mesajul adresat cetățenilor României, nu doar ai Bucureștilor, de către Generalul Comandant al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davilla, distinsa doamnă dr. Florentina Ioniță-Radu. Care a mai adăugat: „Suntem aici pentru dumneavoastră! Avem grijă să nu punem în pericol nici sănătatea personalului nostru, nici sănătatea pacienților”.
PROTEJAȚI MEDICII, NU-I ÎNDEPĂRTAȚI! Încă mai de multă vreme, medicii s-au plâns că nu au echipamente de protecție și, uneori, nici medicamente, dar nimeni nu i-a luat în seamă.
Numai că, în vreme ce fostul manager al Spitalului Județean Suceava și președintele Consiliului Județean Suceava nici măcar nu au dat cu subsemnatul la procuratură pentru abuzuri în serviciu, fals intelectual și fals în acte publice, altora li se poartă sâmbetele.
Ce-i drept, e drept. Majoritatea medicilor sunt Eroi!
Numai că unii dintre aceștia, infinit mai puțini, ca și alte cadre medicale și-au luat concedii medicale ori o mică parte de pe la Arad și-au depus demisia pentru a se pensiona. Nu-mi permit să-i judec, dar mi se pare exagerată amenințarea prim-ministrului Guvernului LuCOVID de a propune ca medicilor demisionari să li se răpească dreptul de liberă practică. Varianta cu aprobarea, prin Ordonanță Militară, a unui preaviz de 90 de zile mi se pare mult mai înțeleaptă.
SFATUL DE LA ORA 16.00. Joi, se anunțase că la ora 16.00, președintele Klaus Werner Iohannis va dialoga în cadrul unei videoconferințe cu prim-ministrul Orban Ludovic și cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru(care ieri a fost pentru a doua oară la Spitalul-Focar din Suceava!). Iar seara urma să fie elaborată și dată publicității o nouă Ordonanță Militară.
Sper din toată inima ca Dumnezeu să le fi dat gândul cel bun și să nu-i judece ei pe doctori. Că doar nu sunt un Tribunal de Război! Și nici Dumnezeu!
ION PREDOȘANU

P.S. Șturlubaticul de ministru al Finanțelor ne-a zis, joi, că nu vor scădea salariile. Exact invers decât zisese, miercuri. Și dacă tot nu plafonează alimentele, măcar să subvenționeze agricultura cu bani de la Uniunea Europeană! (Ion Predoșanu).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here