Ca la noi, la nimeni – Protejata lui Băsescu, implicată în afacerea EADS-Microsoft !

246

Presa gemană vorbeşte de implicarea Elenei Udrea în afacerea EADS-Microsoft. De ce tace DNA România? Doar într-o seară, pupila surogatului de preşedinte Traian Băsescu, a vizitat celebrul sediu al DNA şi cam atât. N-a prea răspuns la întrebări, ocolindu-le, iar despre Dorin Cocoş – fostul ei soţ, implicat şi arestat – zicea că nu ştie nimic. Chiar aşa să fie?
Până şi agenţia de presă Hotnews a publicat mai multe fragmente din stenograme ale discuţiilor dintre Dorin Cocoş şi Dinu Pescariu. Nu strică să ne pierdem niţel timp şi cu ele. Interceptatul Dorin Cocoş, cel care se pare că a luat caimacul şpăgii de vreo 60 de milioane de euro, se dădea cocoş mai ales prin prisma funcţiilor la Cotroceni şi la ministerele Dezvoltării şi Turismului ale consoartei domniei sale de atunci. Ca un fel de Capo de tutti capi în dosarul Microsoft, în timp ce vorbea cu Dinu Pescariu îi zicea acestuia că “a vorbit cu Elena” şi ea i-a spus: “Foarte bine!” Tot într-o discuţie cu acelaşi Dinu Pescariu, Dorin Cocoş mai adăuga: “Mă duc până la prezidenţiale, în p… mea”.
Faptul că presa germană alocă spaţii ample afacerii de corupţie din România ne face să credem că, dacă nu apăreau detalii sigure ale afacerii în mass-media germană, DNA s-ar fi făcut că plouă pe mai departe. Aşa cum procedează Laura Codruţa Kovesi cu dosarele în care sunt implicate persoane din anturajul lui Traian Băsescu. Dar până şi sobra presă germană susţine negru pe alb că Elena Udrea ar fi implicată în dosarul EADS, primele articole apărând pe 25 octombrie, în ediţia în limba germană a publicaţiei Huffingston Post.  Amplul articol este scris de jurnalistul româno-german Vlad Georgescu, care a mai realizat şi alte investigaţii cu subiecte inspirate din corupţia românească.
Printre numele citate, la unison, în articole cu aceleaşi date în Der Freitag şi huffingtonpost.de despre scandalul care marchează Campania electorală pentru preşedinţia României sunt cele ale Cancelarului Gerhard Schroder, în al cărui mandat a început afacerea, Klaus Mangold, Ion Ţiriac, prezentat ca antrenor al lui Boris Becker, Ioan Rus, care reprezenta Daimler Transilvania şi alţii din serviciile secrete. Sursele citate scriu, cum spuneam, sub semnătura jurnalistului româno-german Vlad Georgescu, între altele, următoarele: “Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) din România anchetează înalţi membri ai Guvernului şi ai serviciilor secrete ale României. Aceştia ar fi încasat peste 60 de milioane euro mită, pentru a facilita în anul 2005 un contract de peste 743 milioane de euro pentru EADS. Banii provin parţial din fondurile UE. În afara firmei EADS Deutschland GmbH, Fujitsu Siemens Computer şi Microsoft (bănuim că-i vorba de filiala din Germania, n.m. I.P.) apar în legătură cu aceste afaceri numele lui Gerhard Schroder, fost Cancelar german, Bodo Hombach, fost coordonator al Pactului de Stabilitate în Sud-Estul Europei, oamenii de afaceri Klaus Mangold, precum şi candidatul la alegerile prezidenţiale din România, Elena Udrea.”
Cu scuzele că ne-am repetat şi oarecum lungit, nu mai lungim vorba. Comentariile sunt inutile. Dacă Justiţia din România de sub Regimul Băsescu nu va face lumină, fie din lipsă de timp ori din alte interese, nu ne îndoim că după 22 decembrie, când este posibil ca viitorul preşedinte al României să facă, în sfârşit, promise “dreptate până la capăt” şi va fi dată o grea lovitură corupţiei dusă pe cele mai înalte culmi de Dictatorul Traian Băsescu.
Normal, depinde şi de votul domniilor voastre, stimaţi cititori!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here