Ca la noi, la nimeni – Privatizări pe nimic, proteste mai peste tot!

577
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Greșelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovați, se împiedică dezvoltarea unei țări întregi și se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei.”  – Mihai Eminescu

Astăzi, în întreaga țară este sărbătorită Ziua Culturii Române, aleasă anume a fi 15 ianuarie – data de naștere a Poetului Național Mihai Eminescu. Normal, în condiții de pandemie, manifestările dedicate Marelui Mihai Eminescu și Culturii Române vor fi mai reduse ca participare, dar sărbătoarea este prezentă – la cote maxime – în sufletul fiecărui român adevărat.
Și român este și regizorul Alexander Nanau, cel care a gândit și a creat documentarul de mare succes internațional Colectiv. Chiar dacă nimeni nu a fost, deocamdată, condamnat pentru morții și răniții de la incendiul și explozia de la Colectiv, Klaus Werner Iohannis s-a gândit să-l decoreze pe realizatorul documentarului Colectiv. Numai că, regizorul Alexander Nanau a refuzat să fie decorat cu medalia „Meritul Cultural”, cu ocazia Zilei Culturii Naționale. În scrisoarea trimisă în acest sens președintelui Iohannis și ministrului Culturii, printre motivele refuzului, regizorul Alexander Nanau zice: „(…)având în vedere criza fără precedent în care se află sectorul cultural din România, nu pot accepta această distincție”. Acesta mai spune că ar fi o „ipocrizie! să accepte această decorație, având în vedere că sectorul cinematografic se află „în moarte clinică”.
Nu doar Bucureștiul a fost cuprins de furia întemeiată a protestatarilor care nu sunt de acord cu nesocotirea legilor țării, înghețarea salariilor bugetarilor și neaplicarea Legii pensiilor. A apărut, joi, un nou protest al lucrătorilor din sănătate la Botoșani, apoi un alt protest al sindicatelor afiliate la Cartel Alfa, la Târgoviște. În plus, părinții au protestat la Primăria Sectorului 1 din Capitală și își cer drepturile pentru copiii lor, cărora controversatul și arogantul primar Clotilde Armand(USR), „aleasă” prin fraudă, le-a tăiat acestora bursele și nu răspunde solicitărilor părinților.
A mai surprins și ieșirile prim-ministrului Florin Cîțu, în interviul acordat postului Radio Guerrilla, în care a amenințat bugetarii și pensionarii. El a mai pregătit ceva pentru fiecare. Potrivit lui Cîțu, atât Legea salarizării unitare, cât și legea pensiilor vor fi amendate anul acesta. Evident, dacă mai apucă și nu va fi demis.
Și mai grav, a insistat pentru o privatizare mascată a principalelor obiective economice, profitabile, ale statului. El vrea să vândă acțiuni. Numai că în pandemie, vânzarea se va face – dacă se va face! – pe mai nimic.
Asta în condițiile în care Germania, de pildă, răscumpără pentru stat acțiunile firmelor aflate în dificultăți.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here