Ca la noi, la nimeni – Prezidențiale fără Cioloș! Nu și fără servicii secrete

702

Motto: „Niciodată nu se spun mai multe minciuni decât în timpul războiului, după vânătoare și înainte de alegeri.” – Otto von Bismarck

Nu doar un sondaj de opinie fluturat de Alianța USR-PLUS ne asigura că dintre liderii celor două formațiuni Dacian Julien Cioloș ar fi preferatul electoratului, cu 55% dintre preferințe. Cotat mai slab, președintele USR, Dan Barna, nici nu voia să audă și se lăuda că el va candida, cu siguranță, la alegerile prezidențiale.
Între timp, păcălindu-și aliatul, Dacian Julien Cioloș s-a impus cap de listă în alegerile europarlamentare și a câștigat imens. Europarlamentarul Renate Weber(ALDE) a vorbit despre șansele pe care le are Dacian Julien Cioloș la alegerile prezidențiale. Ea s-a arătat indignată de modul de organizare al alegerilor europarlamentare în România.
Cu privire la româno-francezul Dacian Julien Cioloș, Renate Weber ne reamintește că acesta este noul președinte al Grupului Renew Europe, fondat de USR-PLUS cu ALDE EUROPE și En Marche. În cazul în care va candida la alegerile prezidențiale, Renate Weber susține că Dacian Julien Cioloș nu se va putea întoarce la funcția obținută.
„Acolo, domnul Cioloș nu își mai aparține. Nu își poate permite să vină să candideze în România decât dacă are 150% convingerea că va fi ales. Că nu se poate întoarce cu coada între picioare și să spună: vai, știți, eu vreau să fiu în continuare lider. Din punctul meu de vedere, domnul Cioloș este în afara competiției pentru prezidențiale”, a precizat europarlamentarul ALDE Renate Weber.
În altă ordine de idei, europarlamentarul Renate Weber și-a exprimat indignarea și față de anumite „nereguli la alegeri” și consideră că instituțiile statului, precum Biroul Electoral Central (BEC) și Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), ar trebui să dea explicații.
,,Eu am condus în numele Uniunii Europene, am avut cel mai mare număr de misiuni ca șefă de misiune de observare electorală. Eu ceea ce am văzut aici, sincer vă spun, eu nu am văzut în America Latină. Adică atâta lipsă de transparență și atâtea nereguli. Sunt trei întrebări fundamentale. A fost fraudă? Nu știu să vă spun. Eu pentru fraudă trebuie să văd inclusiv intenția. Au fost nereguli? Fără doar și poate. Întotdeauna sunt nereguli. Întrebarea fundamentală este: au fost aceste nereguli atât de numeroase încât să afecteze rezultatul final?”, a mai spus Renate Weber. Am scris, joi, că Preș. Klaus Werner Iohannis „somează” clasa politică să-i securizeze realegerea din toamnă. Asta în vreme ce nu se știa dacă va mai candida, din moment ce ar putea deveni președintele Consiliului Europei, de la 1 decembrie. Ne-ar părea rău să nu cităm ceva din politologul Alina Mungiu-Pippidi despre rolul foarte mare pe care îl au serviciile secrete în guvernarea României, mult dincolo de mandatul constituțional. Ea a arătat că acestea vor decide totul privind alegerile prezidențiale, afirmând că generalii se joacă acum cu președintele Iohannis prin a ridica tot felul de posibili contracandidați și a avea controlul. Alina Mungiu Pippidi a mai spus că Iohannis a profitat mult politic în urma serviciilor, mai ales a SIE, care a ajutat extern la discreditarea PSD, dar s-a făcut de râs susținându-l pe Plahotniuc(inclusiv financiar și prin afacerile acestuia în România, n.m. I. P.) în Republica Moldova, contra UE, SUA și Rusiei. Vorba Alinei Mungiu Pippidi „Degeaba ținem alegeri! Serviciile secrete conduc România.”
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here