Ca la noi, la nimeni – „Premierul” Iohannis amețește pensionarii!

333
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Pensii românești. Unele nu se simt, altele-s nesimțite!” Valeriu Butulescu – Din Maculator existențial (2017)

Încă nu se știe cine-i prim-ministru al României. Asta pentru că, între ședințele Guvernului Orban, cam câte patru miniștri ai Cabinetului, în frunte cu Orban Ludovic și cu viceprim-ministrul sibian Raluca Turcan sunt chemați la Palatul Cotroceni. Nici ziua de joi n-a făcut excepție, întrucât astăzi, vineri, va avea loc obișnuita ședință săptămânală a guvernului.
LIA OLGUȚA VASILESCU CONTRAATACĂ! Normal, dacă Preș. Klaus Werner Iohannis s-a întâlnit și cu ministrul Muncii, Violeta Alexandru, aceasta i-a suflat din repertoriul ei președintelui. Cum că, vezi Doamne, a primit ea multe mesaje de la pensionari și de la asociații ori ONG-uri și că actuala Lege a pensiilor produce numeroase inechități.
Chestiune pe care președintele Iohannis a băgat-o în repertoriul său automat.
Pe fază, deputatul PSD Lia Olguța Vasilescu, fost ministru social-democrat al Muncii și inițiatoarea Legii pensiilor a reacționat după ce președintele a zis că o nouă lege a pensiilor ar fi necesară, deoarece, vezi Doamne, mulți pensionari și șefi de instituții publice au semnalat inechități la legea actuală. Președintele susține că Guvernul Orban va face o analiză în acest sens.
„A ieșit și Klaus Iohannis să se plângă că trebuie o nouă lege a pensiilor, fiindcă a noastră nu corectează inechitățile… El spune, de fapt, ce i-a spus ministra Baubau, care, de regulă, nu înțelege nimic din acel minister! Reiau: noua lege a pensiilor corectează inechitățile din sistem, dar pentru asta TREBUIE RECALCULATE TOATE PENSIILE. Termenul pentru recalcularea a peste 5 milioane de pensii este anul 2021, când se intră pe noua formulă de calcul care se cheamă VPR (valoare punct referință).
Nu le trebuie altă lege, trebuie să o aplice pe asta, care nu a intrat în vigoare decât cu creșterea punctului de pensie în 2019 și ar trebui ca și în 2020 să crească punctul de pensie la 1.775 lei, a declarat deputatul PSD Lia Olguța Vasilescu.
Fostul ministru al Muncii social-democrat care a inițiat și elaborat proiectul Legii pensiilor și asigurărilor de stat, dezbătut și votat în Parlamentul României, iar apoi promulgată de președintele Iohannis.
IOHANNIS ȘI ORBAN SE CONTRAZIC. Cei doi corifei scoși la suprafață de Noul PNL, membru al PPE!, s-au încins. Practic, ei au păreri diferite pe buget. Dacă primul ministru Orban spune că Legea Bugetului va fi trimisă pentru dezbateri în Parlament, președintele Klaus Werner Iohannis a anunțat, joi, că e posibil ca Guvernul României să își asume răspunderea pe mai multe legi, inclusiv Legea Bugetului pe 2020.
ION PREDOȘANU

P.S. ADINA FLOREA RENUNȚĂ! Sătulă de atâtea respingeri la votul în plenul CSM, din lipsă de cvorum majoritatea, procurorul Adina Florea și-a retras candidatura la Șefia SIIJ, deși a câștigat concursul la CSM pentru ocuparea acestei funcții, prin concurs, în urmă cu șase luni! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here