Ca la noi, la nimeni – Premierul Dăncilă, interlocutorul preferat!

625

Motto: „Dacă ai încredere în tine însuți, inspiri încredere altora.” Goethe

O fiică cu mult timp pierdut pe rețelele de socializare – de genul Facebook – își întreba mama dacă se simte reprezentată de primul ministru Viorica Dăncilă. Părea surprinsă că a primit răspunsul „Da!” Întrucât Viorica Dăncilă chiar muncește și nu arde gazul de pomană ca temporarul locatar al Palatului din Dealul Cotrocenilor.
E bine că nu ne-am grăbit să comentăm mai amplu două evenimente importante, precum cele datorate convorbirilor telefonice dintre primul ministru al României, Viorica Dăncilă, și două personalități politice care au sunat-o!
În ordine, primul telefon l-a primit doamna Viorica Dăncilă de la cancelarul Germaniei, Angela Merkel, iar cel de-al doilea de la vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Mike Pence.
În vreme ce Angela Merkel voia să dea ordine, vicepreședintele Statelor Unite ale Americii a vorbit cald și calm despre excelentele relații ale parteneriatului româno-american, anunțând că în prima parte a acestui an va răspunde invitației de a vizita România și, implicit, Palatul Victoria. Găsind un interlocutor important în persoana primului ministru, Viorica Dăncilă. Pe care, probabil, o vede ca un posibil prezidențiabil, luând distanță de președintele Klaus-Werner Iohannis.
Ideea fostului ministru de Externe român și europarlamentar Adrian Severin ar fi că cel mai puternic om al planetei – Donald Trump – a făcut o mișcare de susținere pentru Guvern. Iar doamna Viorica Dăncilă este un interlocutor legitim al Statelor Unite ale Americii. Adrian Severin amintește, într-un comentariu publicat, marți, pe site-ul DCNews.ro că premierul Viorica Dăncilă este președintele în exercițiu al Consiliului Uniunii Europene, iar cancelarul Angela Merkel Fuhrer al Uniunii Europene.
Comentatorul de politică externă, în acest caz, Adrian Severin, apreciază: „Cea din urmă a sunat-o pe cea dintâi pentru a-i da instrucțiuni în legătură cu modul în care trebuia tratată problema conductelor de gaz natural rusesc din Marea baltică. Cea din urmă i-a răspuns celei dintâi trilingv: „Nu! Nein! Niet!”(…)Latura simbolistică a acestei discuții telefonice privește împrejurarea că, având o problemă serioasă de rezolvat, doamna Merkel nu și-a mai sunat ventrilocul preferat, Klaus-Werner Iohannis, ci a sunat-o pe cea al cărui guvern serviciile secrete germane s-au străduit și încă se mai străduie din greu să îl răstoarne. Astfel s-a semnalizat implicit că, Germania este conștientă de caracterul parlamentar al Republicii România, al cărui președinte, ca și cel german, nu are puteri executive, fiind mediator, iar nu jucător, spre deosebire de Merkel, Pence nu a amenințat.”
ION PREDOȘANU

P.S. Moțiunea simplă de astăzi, introdusă de Noul PNL și de USR, este scrisă ca un pamflet, ce a fost dezbătut ieri și urmează a fi votată. Din titlu reiese că inițiatorii ar vrea ceva de genul „Luați mâinile de pe justiție”. Mai apoi se vorbește de mantre, fiind un melanj care nu are nicio legătură cu ce trebuie să fie o moțiune. Fie ea și doar simplă.
Despre OUG 7, care nici măcar nu este numită în lungul text, probabil că nu-i știau numărul. Și e doar un pretext, nu un subiect al acestei moțiuni. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here