Ca la noi, la nimeni – Plagiat guvernamental!

302
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Un popor care alege politicieni corupți, impostori, hoți și trădători, nu este victimă, ci complice.”- George Orwell

În sfârșit, duminică, înainte de Consiliul Politic al PNL, prim-ministrul Florin Cîțu, ne-a anunțat că Planul Național de Redresare și Reziliență al României va fi trimis la Bruxelles, pe 2 iunie. Apoi urmează evaluarea Comisiei Europene. Cel puțin așa ne-a lămurit, cum spuneam, duminică prim-ministrul Florin Cîțu. Deci documentul oficial privind Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu va fi trimis pe 31 mai, ci pe 2 iunie, urmând ca apoi, vreme de două luni de zile, acesta să fie evaluat de Comisie pentru a se ajunge la forma finală.
DUBLĂ MINCIUNĂ CÎȚISTĂ! Întrebat dacă este normal ca opinia publică să afle conținutul PNRR abia după ce acesta va fi transmis la Bruxelles, prim-ministrul a spus că documentul a fost prezentat în comisiile de specialitate din Parlament. Ceea ce este o minciună sfruntată!
„Specialiștii PSD au fost la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și au văzut proiectul care va merge. Va fi prezentat, varianta pe care o trimitem, repet, nu este varianta finală, urmează în continuare două luni de zile în care va fi evaluat de Comisia Europeană”, a precizat Cîțu. Oricum, primele două variante trimise de GuWernerul meu II la Comisia Europeană au fost respinse ca prost făcute! Iar specialiștii PSD nu puteau citi peste 400 de pagini în doar două ore. Cum ar veni, altă minciună!
Și dacă în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, Preș. Klaus Werner Iohannis și PNL vorbeau că șeful de la Palatul Cotroceni ar fi „negociat”, fără să deschidă prețioasa lu guriță, primirea a 80 de miliarde de euro – ceea ce dădea bine la alegători! -, ei bine, acum s-a ajuns la numai 29,2 miliarde de euro. Dintre care 14 miliarde de euro bani nerambursabili, deci granturi, iar 15,2 miliarde de euro împrumuturi. Cum România își va depune PNRR-ul ca ultimă țară membră a Uniunii Europene, nu-i exclus să primim mult mai puțini bani sau chiar deloc!
MARELE RĂZBOI CIVIL, DIN PNL! Ludovic Orban a apărut singur în fața presei, după anunțul lui Florin Cîțu că va candida la președinția PNL. Pentru că și-a prezentat singur reacția avută, după anunțul făcut de prim-ministrul Cîțu.
În timp ce prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat în fața presei că are intenția de a candida la președinția formațiunii politice din care face parte și a avut alături mai mulți lideri ai partidului, Orban a vorbit singur, fără a mai avea prin preajmă vreun coleg.
SLOGAN PLAGIAT! Prim-ministrul Florin Cîțu a lansat campania de comunicare: „Împreună învingem pandemia! CE conține vaccinul?”, realizată de Guvern. Numai că textul și întrebarea „Ce conține vaccinul?”, preluate de mai mulți miniștri ai Cabinetului Cîțu, sunt plagiate ordinare după unul lansat pe 9 ianuarie 2021, la Budapesta.
Toate bune și frumoase până aici, numai că, așa cum a demonstrat publicistul Bogdan Tiberiu Iacob pe „InPolitics”, toată campania Guvernului României este un plagiat grosolan după Szabo Zsofi, o tânără unguroaică din Budapesta, care a lansat sloganul „Ce conține vaccinul?”, în 9 ianuarie a.c.
Ceea ce ar fi trebuit să fie mândria campaniei de vaccinare se dovedește a fi doar un plagiat ordinar. Este vorba despre clipul publicitar al cărui titlu este „CE CONȚINE VACCINUL?”, în care joacă rolul principal însuși Prim-ministrul Florin Cîțu. O asemenea porcărie, un asemenea tupeu nu s-a mai întâlnit nici la plagiatori mult mai celebri. În cazul de față e vorba de un adevărat „PLAGIAT GUVERNAMENTAL”, dintr-o tânără unguroaică talentată. Deci ideea promovată în mandatul Cîțu este preluată de la alții!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here