Ca la noi, la nimeni – Pas cu pas spre o rocadă Iohannis-Cioloş?!

462

V-aţi întrebat cumva de ce preşedintele Klaus Werner Iohannis nu-i suflă-n ciorbă niciodată primului ministru al „Guvernului meu” Dacian Julien Cioloş? Deşi pretinde Plăvanul preşedinte că el l-ar fi nominalizat la funcţia de prim ministru, încălcând toate regulile democraţiei şi chiar Constituţia României! Nu, nu el l-a ales pe pretinsul tehnocrat Cioloş! Alegerea au făcut-o alţii, fie de la Bruxelles, fie de la Washington ori puţin probabil de la Berlin.
La fel cum este la mintea cocoşului că şi lista cu membri ai guvernului Cioloş a venit din altă parte, iar fostul Comisar european pentru Agricultură nu-şi cunoştea echipa. Altfel, nu s-ar fi făcut de râs cu prima numită la ministerul (In)Justiţiei, o doamnă ştearsă – Guseth, ce provenea de la o fundaţie a lui George Soros, şi care habar n-avea cine înfăptuieşte actul de justiţie. De o penibilitate crasă, jenanta a fost votată în Comisia de audiere, cu amândouă mâinile, de şi mai penibilii parlamentari PNL şi PSD. Noroc că după miezul nopţii, Cioloş a înlocuit-o cu ex-translatoarea de la Bruxelles, Raluca Prună. Gafeură din născare şi care susţine că „în România drepturile omului sunt un lux!”
Aşa cum nu s-a amestecat la formarea „Guvernului meu” , care numai al lui nu este şi nici măcar al României”, Klaus Iohannis – Plăvan cu pete în justiţie, avusese Dosar ANI în vremea candidaturii, iar acum se tot judecă pentru o casă pierdută, obţinută ilegal pe timpul când era primar al Sibiului, la Curtea de Apel Braşov! – tace şi face pe preşedintele. Unul mediocru, cu o încredere a populaţiei din ce în ce mai mică. Doar 35%! Cu nouă demisii ori demiteri, Guvernul Cioloş îşi bate joc de cetăţenii României, iar Plăvanul nu se bagă. El n-a terminat războiul cu Victor Ponta, despre care spusese că nu va merge la Bruxelles niciodată atâta timp cât el va fi Preşedinte.
În schimb, pe Dacian Julien Cioloş îl lasă şi la Bruxelles, şi la Washington – unde se pare că i-a luat faţa – şi sunt „pretini” precum ruşii Boris Elţîn cu Vladimir Putin. Herr Iohannis şi-a dorit de la început două mandate, precum Traian Băsescu. Pe urmele căruia calcă. Şi cum simte că nu va mai avea şanse, se pune bine cu Dacian Julien Cioloş şi trage nădejde că-l va menţine prim ministru pe posibilul agent francez. Iar în 2019 ar putea face rocada!
Pe cei doi îi mai uneşte şi lipsa oricărei forme de patriotism. Nici unul dintre ei n-a făcut nimic pentru România. Organismele europene constată că de când e preşedinte Klaus Werner Iohannis avem cea mai proastă politică externă, practic inexistentă, din toată Europa. Nu numai din uniunea Europeană. Iar guvernarea Cioloş are meritul de a fi chiar mai proastă decât a lui Emil Boc.
ION PREDOŞANU

P.S. Ameninţarea lui Traian Băsescu la adresa Senatorului PSD, Gabriela Firea, devenită între timp Primarul General al Bucureştilor, este pe cale să se producă. „Ai grijă că poate nu-ţi mai găseşti soţul acasă!”, zicea Băsescu. Klaus Werner Iohannis îi continuă în rele faptele Băsescului. Deputatul PNL Florin Secară a fost citat la DNA ca denunţător în cazul lui Florentin Pandele(PSD), primarul oraşului Voluntari. Spre cinstea lui, deputatul Florin Secară a declarat că denunţul era făcut în scris de altcineva. Chiar dacă Florin Secară îi fusese contracandidat la funcţia de primar al oraşului Voluntari lui Pandele, în faţa căruia a pierdut, nu s-a pretat la minciuni! (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here