Ca la noi, la nimeni – Pas cu pas, gafe guvernamentale!

401

Am avut ocazia să-l ascult pe un tânăr ce-şi încercase norocul prin Germania. Ce-i drept, adolescentul plecase pe vorbele mincinoase ale unui patron de firmă, dintr-unul din satele oraşului Tismana. Fără contract şi cu promisiunea că-l va costa cazarea doar 100 euro. Asta la plecare, căci ajuns în Germania i se cereau 300 euro la cazare, apoi mâncarea şi ar mai fi rămas cu praful de pe tobă.
Nu Tobă Petru, ministrul Afacerilor Interne, care cică n-a plagiat, iar lucrarea sa de doctorat a adus noutăţi în cercetarea ştiinţifică. Şi s-ar putea să scape basma curată, ca şi plagiatoarea Laura Codruţa Kovesi, de care n-are nimeni curaj să-i ia la puricat doctoratul controversat. Vorba lui Ion Creangă, „n-ar fi rău să fie bine-n ţara asta.”
O ţară condusă de un preşedinte – Klaus Werner Iohannis şi un prim ministru – Dacian Julien Cioloş, care-şi iau concediu amândoi odată. Să fie odihniţi pentru alegerile din toamnă, când Iohannis mai vrea un Guvernul meu. Şi tot cu Cioloş în frunte, ca să-l ajute în 2019 la obţinerea celui de-al doilea mandat. De altfel, Klaus Werner Iohannis şi Dacian Julien Cioloş sunt doi bărbaţi ce vor să intre în istoria neamului. Primul datorită soţiei sale, care-l plimbă pe unde vrea ea (mai puţin în anii electorali, că prea bate la ochi!), al doilea pentru tehnocraţie la drumul mare.
Mi-au mers la suflet primele strofe ale poeziei „Pas cu pas”, scrisă de Marin Moscu: „Pas cu pas hoţii ne fură/ Pâinea sfântă de la gură,/ Râul, ramul din cetate,/ Setea sfântă de dreptate//Aur, glie şi păduri,- Inima pusă-n scripturi,/ Tot ce mişcă şi gândeşte/ Azi se fură româneşte//. Prin arestarea unui vicepreşedinte al Agenţiei Medicamentului, fie şi numai pentru 30 de zile, s-a dat liber la arestat tehnocraţi. Şi-aşa, schimbând un profesionist de la Casa Naţională de Asigurări pentru Sănătate s-a mai legat o piatră de moară de gâtul muribundului sistem de Sănătate.
Recentul sondaj de opinie finanţat de Noul PNL, de fapt, fostul PDL, la cota de încredere în Guvernul Cioloş şi în miniştri lui ne dovedeşte că adunătura de pretinşi tehnocraţi “varză de Bruxelles” este un guvern mai nepopular decât Guvernul PreşBăsescu-Boc! La fel, sistemul de Sănătate publică a intrat în colaps. Nu există medici şi nu se găsesc medicamente pentru bolnavii de cancer, cu deosebire citostaticele, dar şi medicamentele pentru supravieţuire.
În fiecare vară, milioane de români aflaţi la muncă în străinătate sosesc acasă şi stau la câte o coadă lungă cât o zi de post spre a-şi preschimba cărţile de indentitate, permisele de conducere, paşapoartele şi alte documente. Culmea este că stau la coadă în România aceeaşi care-au stat la coadă la secţiile de votare din străinătate ca să-l aleagă pe Klaus Werner Iohannis preşedinte. Ministrului Afacerilor Interne nu-i pasă, dar nici Iohannis nu-i bagă-n seamă. El e în concediu!
Culmea este că şi judecătorii din România îl somează pe primul ministru Dacian Julien Cioloş să respecte legea, pe care Guvernul meu o încalcă! Asociaţia magistraţilor din România (AMR) şi Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (INJR) solicit aplicarea de îndată a dispoziţiilor OUG nr. 20/2016, în vederea egalizării drepturilor salariale, în prezent primii fiind discriminaţi prin acordarea de salarii diferite, deşi se află în condiţii similare de muncă.
Să mai adăugăm că două mari catastrofe româneşti sunt amplificate de incompetenţa miniştrilor tehnocraţi: accesarea ZERO a fondurilor europene şi infrastructura rutieră(la CANDR chiar Cioloş promisese că va face personal ordine!). Cât despre Agricultură, ne-am săturat să tot amintim că deşi Parlamentul a votat o Moţiune simplă pentru demiterea ministrului, Dacian Cioloş îl ţine-n braţe. Ca şi pe Raluca Prună de la (In)Justiţie.
Guvernul şi primul lui ministru sunt atât de lipsiţi de încredere încât românii refuză să participe financiar la strângerea de fonduri pentru opera lui Brâncuşi Cuminţenia Pământului. Mesajul româno-francezului Dacian Julien Cioloş n-a mişcat pe nimeni. El însuşi a donat 100 euro, chit că la Bruxelles avea un salariu de 21.000 euro!!!
ION PREDOŞANU

P.S. La CEO s-a instalat un manager privat german, căruia i se dă o căruţă de bani. În schimb, CEO nu mai sponsorizează Pandurii Târgu Jiu. Iar banii pentru construirea stadionului s-au pulverizat ori chiar furat! De către firmele antamate pentru jefuirea banului public. Bănuiesc, tot româneşti. (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here