Ca la noi, la nimeni – Păcăleala PPE, înghiţită de Iohannis !

324

Ce să-i faci unui individ lipsit de experienţă politică şi, pe deasupra, infatuat până peste poate. Mă refer la paraşutatul în fruntea fostului partid istoric liberal, formaţiune politică cu mari merite în istoria neamului românesc, dar repet, omul fiind complet lipsit de orice fel de experienţă politică ne putem aştepta la orice.
Are, în schimb, o imensă naivitate şi sete de putere. S-ar vrea stăpân peste România, aşa cum s-a comportat deloc surprinzătorul său idol şi om din umbră Traian Băsescu. Este limpede că mă refer la cetăţeanul Klaus Iohannis, primarul de Sibiu. Ce uită cum Guvernul Tăriceanu l-a ajutat să iasă cu faţa curată din aventura frumoasă numită Sibiu – Capitală cultural europeană. În care era în joc, normal, şi prestigiul României. Motiv pentru care guvernul Tăriceanu a pompat  bani de la bugetul ţării. Alte merite în afară de cele 6-7 case, cumpărate din banii câştigaţi de el din banii pe medidaţii la deloc căutata materie numită fizică, după cum declara, nu se cunosc.
Ca orice bărbat frumos, ce-i drept, dar fără să-l fi dăruit Dumnezeu cu vreun copil, e prezentat de cei din staff-ul său ca un bărbat fatal. Cu trecere la femei. Şi cum femeile sunt mai multe decât bărbaţii în orice ţară, rămâne inexplicabilă pentru el cum de nu l-au votat măcar femeile. Că atunci ar fi avut mai mult de jumătate din voturile exprimate.
Şi totuşi, are tupeul de a nu accepta dezbaterile absolute necesare cu contracandidatul său din turul doi al alegerilor prezidenţiale. Chipurile, vrea pe teren neutru. N-a precizat exact unde. Sper că nu în Germania. În atari condiţii, n-ar fi exclus să facă doar declaraţii în care citeşte de pe prompter. Că dacă participă la interviuri, ori la vreo dezbatere – de care se fereşte ca Necuratul de tămâie – comite, de fiecare dată enormităţi. Câte-o gafă cel puţin. La ultimul interviu i-a catadacsit pe colegii profesori ce stau în câte-o garsonieră de 18 metri pătraţi şi plătesc chirie de 2-300 euro lunar ca fiind ghinionişti. Faţă de el care-a investit în imobiliare şi are 6-7 case, iar ceilalţi au băgat banii în educaţia propriilor copii.
Mai naşpa mi se pare fandoseala lui Iohannis când pretinde că nu negociază cu niciun candidat ieşit din cursă. Are falsa impresie că dacă UDMR, PMP şi alte formaţiuni politice membre ale Partidului Popularilor Europeni – PPE – fac parte din acelaşi bloc sunt obligate să-l susţină. Să fie sănătos, dar o recomandare a PPE este una şi alegerea propriei poziţii e cu totul altceva. Aşa se face că UDMR îl va susţine pe Victor Ponta, iar el rămâne cu firimiturile lui Szilagyi Zsolt şi susţinerea antiromânului Tokes Laszlo, proaspăt europarlamentar FIDESZ, din partea Ungariei.
ION PREDOŞANU
P.S. Cine nu-i fudul, nu-i prost destul. Şi numai asocierea numelui său cu al iredentistului  Tokes Laszlo îi va aduce mari pierderi de voturi în Transilvania, măcar. Dar, de unde nu-i… nici Dumnzezu nu cere! (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here