Ca la noi, la nimeni – Orban, supărat pe moțiune, ca văcarul pe sat!

834
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Abilitatea politică constă din a putea să prevezi ce are să se întâmple mâine, săptămâna viitoare, luna viitoare și anul viitor, iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-au întâmplat.” – Winston Churchill

Prim-ministrul Orban Ludovic s-a trezit vorbind și amenințând că va ataca Moțiunea de cenzură, depusă, luni, în Parlament de PSD, taman la Curtea Constituțională a României. Pe un motiv pueril, după cum veți vedea.
Fără a fi dovedit până acum că a citit Constituția și legile țării, pe care nu are obiceiul să le respecte, încă prim-ministrul Orban își dă și el cu părerea. Nimic mai mult.
FOST PREȘEDINTE AL CCR EXPLICĂ. O dovedește Augustin Zegrean, fostul președinte al CCR, care spulberă demersul PNL: „NU există!” Acesta a explicat ce șanse are Guvernul Orban la CCR, dacă va contesta depunerea Moțiunii de cenzură de către PSD.
„Nu e vacanță parlamentară, a fost sesiune extraordinară. Constituția vorbește despre sesiuni și spune că Parlamentul lucrează în sesiuni. Două sesiuni ordinare și în sesiuni extraordinare. Atât! Nu spune Constituția ce se poate face în sesiunea ordinară și în cea extraordinară, nu face distincție între ele și nu am găsit nicăieri să se spună că în sesiune extraordinară nu poți depune Moțiune de cenzură. Nu există ceea ce spune premierul. Vacanțele parlamentare sunt destul de lungi. Câte nu se pot întâmpla într-o vacanță din asta? De aia, cei care au scris Constituția, printre care mă număr, au spus că poate fi nevoie de Moțiune de cenzură și în sesiunea extraordinară. Oricum moțiunea nu a fost depusă în vacanță, ci în sesiunea extraordinară.
Problema este că moțiunea trebuie dezbătută în sesiunea extraordinară în care a fost depusă. Nu pot merge cu ea în altă sesiune, pentru că se încalcă acea interdicție prin care cel care semnează o dată nu mai poate semna și a doua oară.
Termenul constituțional este de trei zile de la data prezentării în Camerele Reunite, termen de votare. Vedeți că nici în gura șarpelui nu citesc Constituția? Regulamentul camerelor spune că depunerea, prezentarea și votul nu pot depăși cinci zile. Asta înseamnă că dacă s-a depus ieri(luni, n.m. I.P.), în două zile trebuie citită și apoi în trei zile votată. Dacă se depășește termenul, abia atunci poate merge premierul la CCR și să atace hotărârea. Moțiunea de cenzură se adoptă printr-o hotărâre a Parlamentului, aceea poate fi atacată! Cu motivul că s-a depășit termenul.
Dacă spui că este conflict că s-a depus moțiune, nu sunt șanse, dacă privim serios lucrurile!”
PONTA, ATAC LA BAIONETĂ! În mod oarecum neașteptat, liderul Pro România, Victor Ponta, a fost de-a dreptul fulminant. După anunțul lui Orban: „O idioțenie. A intrat în anul morții politice”.
Victor Ponta a reacționat, evident, la anunțul premierului Orban Ludovic de a contesta Moțiunea de cenzură la CCR:
„Este o idioțenie, ca tot ce face Orban în ultima perioadă.
Până la urmă, moțiunea nu a fost nici discutată, nici votată. Ce sesizează? Parlamentarii au dreptul să facă moțiuni. Domnul Orban nu a ajuns premieri în urma alegerilor, ci în urma unei Moțiuni (de cenzură). Dar cred că domnul Orban a intrat în anul morții politice și își dă seama că și cei de la PNL vor să scape de el și de asta are aceste manifestări absurde”, a declarat Victor Ponta, marți, în exclusivitate pentru DCNews.
Este puțin probabil ca Augustin Zegrean și Victor Ponta, oameni cu pregătire juridică și experiență managerială și politică să se înșele. Sunt convins că timpul le va da dreptate. Și asta foarte curând!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here