Ca la noi, la nimeni – Orban și Barna se ceartă pe pielea ursului din pădure!

797

Motto: „Când doi se ceartă, al treilea câștigă.” – Proverb românesc

Oricum am lua-o, alegerile europarlamentare nu le dă dreptul celor din opoziție – Noul PNL și USR – să se dea mai mari decât sunt. Scorurile lor îi ajută doar să aibă mai mulți europarlamentari, din păcate, mulți de teapa arogantului fost realizator de la SRI TV, cum i se mai spune postului Realitatea TV. Visele cu preluarea guvernării prin demisia pe care ei o cer Guvernului Dăncilă sunt precum gogoșile înfuriate. În primul rând Viorica Dăncilă s-a dovedit un prim-ministru performant, lucru confirmat și de EUROSTAT prin creșterea economică de 5,1% pe primul trimestru al acestui an. De lunea trecută este un președinte cu mână forte al PSD și face curățenie în propria ogradă. Fără milă. Știe să se impună, iar gafele de limbaj pe care le mai făcea uneori nu erau altceva decât „securisme” strecurate în textul scris de consilierul Anca Alexandrescu. Pe care-a dat-o afară și de la Guvern și de la PSD. Anca Alexandrescu fiind o anonimă în presă, fiica celebrului ei tată gazetar pur sânge și mare creator de publicații – Horia Alexandrescu. Duduca Anca a mai fost soția, pentru puțin timp, a Directorului Evenimentului Zilei, Dan Andronic.
*
Miercuri, supăratul pe România numit Klaus Werner Iohannis a cerut, nici mai mult nici mai puțin, decât demisia imediată a miniștrilor de Interne și a celui de Externe. Numai că individul nu are dreptate și s-a antepronunțat, cerându-le demisia, lui Carmen Dan și lui Teodor Meleșcanu. Cu decență și demnitate, bravul ministru de Interne Carmen Dan a adus argumente pentru „ideea fixă” a președintelui care nu-i prima dată când îi cere demisia. Numai că motive nu există, ci doar dorința lui Klaus Werner Iohannis de a avea un ministru de Interne și unul de Externe dintre tehnocrați, care să-l ajute să câștige un al doilea mandat prezidențial. Numai că distinsa Doamnă Carmen Dan i-a răspuns răspicat că ea nu-și dă demisia: „Nici imediat, nici imediat! Neexistând nereguli în organizarea alegerilor pe teritoriul României, personalul Ministerului de interne neavând acces în secțiile de votare, ministrul de Interne a arătat cu degetul către Serviciul de Telecomunicații speciale (STS). Singurul ce a preluat datele de la președinții birourilor electorale de circumscripții electorale și care, după opinia mea, a numărat voturile. Probabil după metode staliniste”.
*
Luna de miere dintre Noul PNL și Alianța 2020 – formată din USR și PLUS – s-a transformat în luna de… fiere! Cetățeanul (ne)turmentat Sică mandolină, alias Orban Ludovic, e tare supărat pe USR. Pentru că la un miting și la un post de televiziune, președintele USR – Dan Barna a amenințat că USR nu acceptă să intre la guvernare alături de Noul PNL. Și că vor avea propriul candidat la alegerile prezidențiale. Ceea ce a susținut și posibilul candidat sprijinit de președintele Franței, Emmanuel Macron, și posibil chiar de serviciile secrete ale acestei țări.
Acestea fiind spuse, ce-am mai putea zice? Curat murdar, Coane Fănică. Vorba lui nenea Iancu.
ION PREDOȘANU

1 COMENTARIU

  1. Maestre, atentie c-ati inceput cam agramat…alegerile (….) nu dă dreptul?! Avem alte asteptari de la matale. Sa traiti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here