Ca la noi, la nimeni – Orban dă vina pe alții!

299
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Greșelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovați, se împiedică dezvoltarea unei țări întregi și se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei.” – Mihai Eminescu

Dacă, în ultima vreme, președintele Klaus Werner Iohannis pare că s-a schimbat și nu mai atacă un partid parlamentar, cel mai puternic din România și mai numeros în Parlament, ei bine, subalternul domniei sale la conducerea Guvernului Iohannis-Orban și la cârma PNL, scapă de pe lanț și jignește social-democrații, Parlamentul și chiar Curtea Constituțională a României (CCR).
De când s-a dat publicității Motivarea Curții Constituționale asupra sesizării de neconstituționalitate a ordinului emis de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, cu privire la carantinare și izolare, parcă Dumnezeu i-a luat mințile prim-ministrului Orban Ludovic. Vede numai conspirații împotriva Guvernului PNL și nu-i mai tace gura. Ce-ar fi trebuit să facă Guvernul Orban spre a nu ajunge în această situație? Analistul politic Bogdan Chirieac a spus care e, în opinia sa, cea mai mare problemă a premierului Orban Ludovic în acest moment.
„Cea mai mare problemă a premierului Orban este numărul mare de incompetenți aflat în jurul său. Sunt foarte multe lucruri pe care experții Guvernului ar fi trebuit să le facă. De exemplu, să scrie o lege constituțională. În mod fals se spune că Curtea Constituțională a interzis carantinarea și izolarea. Nu este adevărat! Curtea Constituțională a constatat că acel ordin este neconstituțional. Dacă abdicăm de la Constituție, să știți că putem abdica de la tot și ne putem întoarce liniștiți pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Deci, Guvernul Orban să scrie legi, ordonanțe constituționale ”, a spus, sâmbătă, Bogdan Chirieac într-o intervenție la Antena 3.
„Apoi, mai este un gest care nu se face și probabil e din cauza presiunii în care se află domnul Orban. Nu se poate să acuzi Parlamentul. Ce să înțeleg din asta? Acuzi Parlamentul că ce… că nu au votat când ai vrut? Mai are de discutat. Asta e esența Parlamentului: să discuți, să negociezi, să dezbați”, a mai adăugat Bogdan Chirieac. Amintim că prim-ministrul Orban Ludovic a declarat, sâmbătă, după amânarea dezbaterii în Senat pe Legea carantinării și izolării, că fiecare zi de întârziere în aplicarea legii constituie un risc major pentru răspândirea virusului.
Pe de altă parte, proiectul de lege privind carantinarea și izolarea este, de fapt, un copy-paste după o recomandare a OMS din anul 2005, tradusă grosolan și fără să fi venit în Parlament măcar cu avizul Ministrului Justiției. Care, se pare, ori s-a dezis de ea ori a fost o neglijență crasă a Executivului LuCOVID!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here