Ca la noi, la nimeni – Oare este Marcel Vela cu ochii pe interlopi sau nu!?

493
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „E mai bine să fim violenți dacă violența e în inimile noastre, decât să purtăm mantia non-violenței ca să acoperim impotența.” – Mahatma Gandhi

Aș fi avut destule subiecte pentru astăzi. Și-așa „GuWernerul Meu” se preface că analizează situația economică execrabilă, nu doar catastrofală, în urma căreia vom afla că nu sunt bani pentru creșterea alocațiilor de stat pentru copii, adică dublarea acestora, și că nici Legea pensiilor – prevăzută în Bugetul de stat pe 2020 – nu va fi aplicată. Iar dacă pensiile nu vor spori cu 40%, ci cu 14-15%, înseamnă că, de fapt, pensiile vor fi amputate cu 26 ori respectiv 25%!!!
S-a întâmplat o crimă, implicați fiind doi capi ai lumii interlope din București. Și nu este prima. Ca și alte dăți, aproape sigur vinovat este mortul! Nu de alta, dar clanurile interlope sunt mână-n mână cu clanurile din poliție și cu cele din justiție. De vreun an, la Caracal, bate pasul pe loc o anchetă în care vinovații din poliție sunt… curați ca lacrima, cei de la DIICOT Craiova la fel.
Iar rețelele de trafic cu carne vie sunt înfloritoare. Ca și până acum. Abia când s-a vorbit de Cazul Caracal am auzit și noi că o asemenea rețea cu trafic de persoane minore, de genul feminin funcționează și în Gorj! Credeți, cumva, că în Cazul Caracal sau în Cazul rețelei din Gorj s-au mișcat anchetele măcar un pic? Vă înșelați amarnic.
Jalnic e că în cele patru nopți de priveghi ale răposatului lider de clan „informal” din Capitală Ministerul Afacerilor Interne a adus sumedenie de polițiști și jandarmi, plătiți din banul public, ca să-i apere pe cei din clanul ce suferise o grea pierdere umană. Bașca un elicopter care survola zona, zilnic, chiar dacă nu exista niciun pericol. Iar numai o oră de zbor a elicopterului costa România cam 900 de euro pe oră!
Aflat în campanie electorală, ca și PNL-ul din care face parte, Marcel Vela, ministrul de Interne, a ieșit la televiziuni ca „într-un clip electoral liberal” arătând cu degetul și amenințând: „Suntem, cu ochii pe voi!”
Dar cine împiedică DIICOT să ancheteze măcar cazurile de evaziune fiscală ale căpeteniilor clanurilor lumii interlope? Nimeni! Semn că nu doar Poliția Română este protectoarea lumii rome(termen cu care ne-am pricopsit de pe vremea președintelui Ion Iliescu, a cărui propagandă a mai inventat și titulatura Regele Romilor), ci și onor DIICOT!!!
Și ca să fie clar cine este cu ochii și pe cine, în ultima noapte de priveghi s-a mai produs o ilegalitate. Și-așa, poliția și jandarmii călare păzeau numai poarta din față. Pe poarta din spate, ca și în alte zile și nopți, se circula zdravăn. Numai din țară au venit vreo 600 de șefi de clanuri ca să-i aducă un ultim omagiu Șefului informal de clan. Sâmbătă spre duminică, au venit și șefi de clan din străinătate, iar fata unui șef de clan din Constanța a fost sărbătorită pentru împlinirea a 18 ani.
A primit un Range Rover de 50.000 euro. Cam cât a primit în dar un celebru manelist. Mai celebru ca Salamul de Sibiu!
ION PREDOȘANU

P.S. La întrebarea „Cine este cu ochii și pe cine?”, vă lăsăm să răspundeți singuri. Șeful de clan informal condus, duminică, pe drumul cel fără de întoarcere afirmase cândva: „Noi suntem recunoscători poliției, fără ea n-am exista!” (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here