Ca la noi, la nimeni – Oameni şi neoameni

259

Bag de seamă că Mircea Geoană nu se potoleşte şi ameninţă cu înfiinţarea unei stângi autentice. De care nu-l cred în stare. Ca fiu al unui general ce a condus Crucea Roşie din România pe vremea lui Ceauşescu, unde-i acum mare şefă “Mihaela, dragostea mea”, adică soţioara domniei sale, nu-mi vine să cred că-i capabil să ştie ce-i stânga.
E aproape sigur că orice construcţie politică sau statală se erodează numai printr-o trădare din interior. Este atât de veche povestea, încât a readuce în memorie comportamentul lui Crin Antonescu – fost copreşedinte al USL – ori al actualului senator pretins independent dar pătruns în Parlamentul României din partea PSD, pe listele USL, adică al lui Mircea Geoană ce se revendică a fi din Dăbulenii tatălui său ni se pare a pierde timpul. Şi pe Crin Antonescu şi pe Mircea Geoană îi leagă nişte ani de repetenţie în timpul studenţiei lor.
Crin Antonescu la facultatea de istorie şi muzeograf la Tulcea, ani de zile, rebel şi anticomunist convins, chiar mai ceva decât urmaşul său Klaus Iohannis, cel declarat “anticomunist privat”, iar “politehnistul” Mircea Geoană oportunist convins o viaţă întreagă în care n-a cunoscut traiul omului de rând. Chit că visează încă la o stângă autentică.
Un cititor de-al meu autentic mă acuză că aş fi susţinător al PSD, deşi n-am nici măcar vreo legătură cu aşa ceva. Singura dată când  am avut o asemenea rătăcire şi mi-am scris adeziunea la PSD în biroul preşedintelui PSD Gorj – Dr.ing. Florin Cârciumaru (ex-subinginer la actual GRIMEX, din Târgu Jiu) – n-am fost validat. Practic, am intrat mai uşor în PCR, ca să nu mă dea afară din presă, în 1979, şi în zece ani am primit două voturi de blam şi un vot de blam cu avertisment semnat de Ion Cristoiu. Comunistul “Jack”, vecinul de apartament al lui Virgil Măgureanu în acele vremi. Mai apoi, după Marea Învălmăşeală din 1989, cam pe aceeaşi baricadă cu “Şarpele cu ochelari”, dar cu grade diferite. Fără a fi de aceeaşi părere cu cititorul ce-mi poartă de grijă şi mă crede îngrijorat de soarta PSD îmi permit unele precizări. De regulă, în Europa şi în lume, cei cu oarecari studii şi lecturi sunt de stânga. Punctum!
Faptul că la noi, în România, şi după 25 de ani de presupusă democraţie, lumea nu cunoaşte care-i diferenţa dintre “stânga” şi “dreapta” se explică prin lipsa de informaţie şi de educaţie democratică. Deocamdată, hulpavi sunt şi la PSD Gorj şi la PNL Gorj. Omul de afaceri Dian Popescu ştie de ce. După cum zice o reclamă la modă încă. La PSD, fără a da cu parul, din lipsă de dovezi penale confirmate, şi numai faptul că  “doctorii ingineri” de la cârma organizaţiei social-democrate a Gorjului primesc 15% din retribuţie în plus graţie “doctoratelor” domniilor lor ne pune pe gânduri. Victor Ponta, cu mai mult bun simţ, a renunţat la doctorat. Şi bine a făcut.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here