Ca la noi, la nimeni – Nu avem preşedinte, dar Băsescu merge la CE!

349

Ca un om bine crescut, primul ministru vorbeşte despre cetăţeanul Traian Băsescu la fel ca de un preşedinte al României. Numai că acelaşi Traian Băsescu, relegitimat ca preşedinte de păcătosul pact de coabitare se-nfoaie-n pene precum un cocoş! Şi-i pune beţe-n roate primului ministru Victor Ponta de câte ori poate. Adică permanent. Sigur, are dreptate analistul economic Ilie Şerbănescu atunci când susţine că disputa Băsescu-USL e una falsă. Altele fiind gravele probleme cu care se confruntă societatea românească de peste 20 de ani.

Unele create de FMI, Banca Mondială şi chiar Consiliul Europei, bineînţeles, cu acceptul unor oameni din interior. Că altfel, n-ar fi avut cum să impună României preluarea datoriei publice de către locuitorii acestei năpăstuite ţări. În vremea asta, Guvernatorul Coloniei numită România s-a urcat în avionul prezidenţial, cu destinaţia Bruxelles. Unde va ocupa un scaun în faţă, rezervat Romnâniei, dar care scaun putea fi şi al primului ministru. Cu atât mai mult cu cât, tema dezbaterilor din Consiliul European ţine de guverne, fiind legată de tehnologia digitală şi industria IT.
Arogant, cum îi este felul, cetăţeanul universal Traian Băsescu mai şi jigneşte: „Ar fi fost păcat să trimitem acolo un începător”. Bine-bine, dar nu-i şi mai mare păcatul să ajungă la Bruxelles unul care se pricepe la toate şi la nimic?! Unul care ocupă ilegal Palatul din Dealul Cotrocenilor, iar când votează în plenul Consiliului Europei o face cum îi cer stăpânii lui din cancelariile occidentale. Adică, aceia care l-au menţinut în funcţia ocupată ilegal, dar în dispreţul celor 7,4 milioane de alegători care i-au cerut demiterea! Ce ne interesează pe noi – aşa cum pretinde Traian Băsescu – faptul că el a contribuit la stabilirtea „agendei” CE până-n anul 2020. În condiţiile în care România nu are niciun avantaj de pe urma acestei agende. Că doar românii nu se hrănesc cu „agende europene”. În Germania, cancelarul Angela Merkel are totdeauna în vedere şi avantajele firmelor din ţara sa. Ale germanilor în ultimă instanţă. Pe Guvernatorul Colonieii România nu-l interesează decât interesul personal, al familiei lui ori al familiei sale politice. Chit că s-a ales praful şi de PDL. Unde-o mai are doar pe înfrânta în alegerile cu Vasile Blaga, perfecta şi Preafrumoasa Elena de Pleşcoi.
Elegant, aşa cum îi este felul, premierul Victor Ponta regreta că Traian Băsescu nu a cerut Guvernului măcar documentaţia necesară pentru a susţine cauza României, adică a industriei noastre IT. Pentru cine are urechi să audă, primul ministru Victor Ponta a spus: „Orgoliul şi frustrarea personală a preşedintelui Traian Băsescu de a reprezenta România la Consiliul Europei pentru un domeniu în care guvernul este cel care are competenţe creează deservicii ţării şi împiedică reprezentarea corectă a intereselor industriei româneşti de IT”.
N. ROŞCA
P.S. Într-un artricol despre Ctitorirea unei Biserici la Siteşti-Novaci n-am numit primarul actual Dorel-Dumitru Leuştean. Cel care nu-i primea pe reprezentanţii bisericii este ex-primarul Pantrelimon Todea (N. Roşca)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here