Ca la noi, la nimeni – Nimic despre prim-ministrul încă nedesemnat, dar așteptat!

554

Orice s-ar spune, grava situație economică și pericolele apariției Corona Virusului pe meleagurile noastre impun existența unui guvern legitim și cu puteri depline. Nu ca acest Guvern Orban I, demis prin Moțiune de cenzură și deci cu puteri limitate. Fără a putea adopta ordonanțe de urgență atât acum, cât și pe vremea vacanței parlamentare.
Miercuri, după ora 16,00, în urma prezentării demisiei lui Orban Ludovic, prim-ministrul desemnat și care n-a izbutit să fie votat în termen de 15 zile în Parlamentul României, urmează consultările președintelui Klaus Werner Iohannis cu partidele politice parlamentare.
Nu ne putem hazarda să comentăm acum ceea ce președintele Iohannis s-ar putea să anunțe după ce scriu aceste rânduri, seara, la ora 20,00.
Din moment ce exclude o participare a Partidului Social Democrat la o viitoare guvernare, iar o altă coaliție e greu de presupus că se va putea concretiza presupunem că aceste consultări sunt formale. Iar situația crizei guvernamentale din ce în ce mai greu de decriptat.
Fie-ne permis să-i cităm pe doi fini analiști ce s-au exprimat despre problemele de acum ale societății românești. Publicistul remarcabil care este Cornel Nistorescu, Directorul Cotidianului, scria, între altele, în editorialul de miercuri următoarele: „Și cum să protestăm că nu merităm titlul de campioni Europeni la ghinion și dat cu stângul în dreptul când ne prind spaima de coronavirus cu un primar șmecher din provincie la Ministerul Afacerilor Interne și cu un doctor șmecheraș, speriat de bombe, privind la camere ca iepurele la tractor, mințind cu dezinvoltură și care, de când a devenit ministru, în afara contractelor cu dedicație, n-a reușit nici măcar să rezolve problema banalelor măști de 4-5 lei! În schimb și-a tras un contract de 20.000 pe lună pentru ce?
Cum să nu fim campionii ghinionului, când mai avem un ministru secretar de stat care ne anunță că „Sanador se luptă cu orice cancer”, dar el nu înțelege ce ar trebui să organizeze la minister!”
Ne-a mai plăcut un amplu comentariu intitulat „Cât de rău este prietenul mai puțin rău”, din Cotidianul de miercuri, semnat de fostul ministru de Externe și ex-europarlamentar Adrian Severin din care extragem numai un paragraf: „Germania a reușit să captureze atât marionetele politice din fruntea statului, cât și instrumentele juridice cu care se exercita teroarea de stat; acestea din urmă fiind proiectate și construite de FBI după chipul și asemănarea sa.
Căci DNA și binomul SRI-DNA, ca și trinomul SRI-DNA-ÎCCJ, au învățat și practică toate abuzurile monstruoase brevetate de FBI în SUA.
Abuzuri pe care, printre altele, le simte pe pielea sa administrația Trump, iar filmele americane, ce pot fi vizionate în România, nu mai prididesc să le denunțe pentru informarea și trezirea omului de rând”. Nu mai avem spațiu să ne ocupăm și de visele unuia sau altuia care s-au năruit. Nici alegeri în două tururi de scrutin, nici anticipate, nici PSD scos de pe scena politică, nici Orban rămas la cârma guvernului!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here