Ca la noi, la nimeni – Nicușor (Plicușor?!) Dan, candidatul între instanță și DNA!

230
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Căile celor care șed fără lucru sunt acoperite de spini.” – Proverb românesc

De vreo câteva zile încoace, candidatul susținut de PNL și USR la Primăria Generală a Capitalei, numitul Nicușor Dan, alintat de unii „Plicușor”, de alții Mucușor Dan este în centrul unui scandal în care s-a băgat singur, prin intervențiile la nivelul Primăriei Sectorului 4 în favoarea unui om de afaceri controversat. Și nu doar controversat, ci apreciat de unii ba ca interlop, iar de alții ba ca „Pește” aflat în fruntea unei rețele de prostituție.
El, adică Nicușor Dan, a căzut în propria-i plasă, nebănuind că intervenția sa telefonică la un consilier al Primăriei Sectorului IV ar putea fi înregistrată. Pe telefonul de serviciu al consilierului pe care l-a apelat de cinci ori și a fost înregistrat tot de cinci ori!
Nu-i fac eu aici proces de intenție, dar un fost greu al PDL și actual greu al PNL, Liviu Negoiță, pare cel mai imparțial dintre aceia care vorbește despre activitatea prin tribunale, pe la DNA în care Nicușor Dan îi ajută pe diverși amărâți aflați în dispute cu primăriile din București, de cele mai multe ori frizând ilegalitățile. Așa cum ilegal este ceea ce face și Nicușor Dan, fiindcă este deputat și o decizie a CCR, plus Constituția României nu-i dau dreptul să se amestece între cetățenii „nevinovați” pe care-i apără, nefiind avocat de meserie, ci matematician ajuns deputat în Parlamentul României.
„Cred că e momentul să îmi amintesc de lucruri pe care le-am trăit ca primar cu acest avorton – și nu mă feresc de cuvinte – de Nicușor Dan. Omul ăsta a făcut instituției conduse de mine mai multe plângeri la DNA și în alte locuri, care s-au închis toate din lipsă de probe. Nu a dat măcar odată un telefon să își ceară scuze, ulterior. Când văd că partidul din care totuși fac parte susține o asemenea soluție, sigur că mi se strânge stomacul. Nu pot să las să treacă această campanie fără să zic două vorbe în care chiar cred. Eu sunt absolut convins că dacă, ferească Dumnezeu, ăsta ar ajunge primar al capitalei, ar fi cea mai mare catastrofă din istoria orașului”, a declarat Liuviu Negoiță pentru impolitics.ro, care și-a exprimat convingerea că Gabriela Firea va ieși victorioasă.
După cum bine se vede, Liviu Negoiță, fost primar PDL al Sectorului 3, acum membru al PNL, fiind un greu liberal, a răbufnit la adresa lui Nicușor Dan.
Care Nicușor Dan a fost acuzat de trafic de influență și de președintele PSD, Marcel Ciolacu, într-un apel către autorități „Să se autosesizeze!”
La proasta-i prestație, neconvingătoare, confuză, mormâită, lipsită de anvergură și de proiecte asta-i mai lipsea lui Nicușor Dan. Amenință contracandidata Gabriela Firea, cu procese în instanță, pe unde-și pierde el vremea – adică pe sălile tribunalelor – de vreo 15 ani. Unii susțin că n-ar face nimic dezinteresat în niciun fel donația de 50.000 de euro apărută în Declarația lui de avere!
Totuși, acestea trebuie lămurite de DNA sau de alte instanțe din București. Acum și nu după 27 septembrie! Când, evident, va fi prea târziu.
Ion PREDOȘANU

P.S. De citit și de recitit editorialul semnat de Șerban Cionoff în Jurnalul național de miercuri: „Klaus Iohannis nu respinge Legea Zilei Trianonului, ci însăși ideea de unitate a românilor!” (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here