Ca la noi, la nimeni – Morţii cu morţii, vii cu vii!

317

MOARTEA PATRONULUI HEXI PHARMA. Un accident pe un drum drept, dintre Corbeanca şi Buftea, victimă fiind patronul firmei Hexi Pharma, lasă în urmă mai multe semne de întrebare şi dă naştere la suspiciuni. Ce-i drept, viteza autoturismului Opel era mult prea mare ca accidentul să nu se întâmple. Mulţi se-ntreabă dacă există forţe nevăzute implicate în accident. Iar într-un accident real nu crede nimeni!
Omul Dan Condrea, fost medic de familie, mergea să-şi ia fetiţa de numai zece ani de la fosta soţie, fetiţa fiindu-i încredinţată lui spre creştere. Sinistra firmă avea sute de contracte cu statul, din pricina dezinfectanţilor diluaţi livraţi spitalelor din România şi nu numai găsindu-şi sfârşitul numeroase victime. Nu e cazul să ne lansăm în supoziţii. Totuşi, justiţia a greşit pornind cercetarea penală numai asupra firmei. Nu şi a patronului. Care, dacă ar fi fost cercetat şi implicat penal, faţă de pagubele de sute de milioane euro aduse statului român, başca vieţile omeneşti puse în pericol, ar fi avut parte de o formă de arest – la domiciliu sau preventiv – şi nu ar mai fi murit. Aşa, prin dispariţia sa – dacă se confirmă -, simplul fapt că hainele erau ale lui şi actele la fel nu sunt elocvente. Suprapreţul, înşelăciunea în formă continuată i-ar fi dat justiţiei ocazia să nu dispară împreună cu secretele. Se temea oare? Sau i s-a înscenat o dispariţie? Greu de spus. Ancheta Parchetului General este în curs şi nu-i exclus ca această anchetă să nu elucideze nimic, înmormântând cazul. La fel ca la decesul motociclistului Gigină din coloana oficială a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea.
UNIUNEA EUROPEANĂ CONTRA ISIS! Miniştrii de Externe ai ţărilor membre ale Uniunii Europene s-au întâlnit la Bruxelles pentru a dezbate situaţia teroriştilor din organizaţia Statul Islamic. Din partea României a fost prezent ministrul de Externe Lazăr Comănescu. S-a decis ca Uniunea Europeană să lupte pe toate căile pentru înfrângerea ISIS!
MII DE MORŢI ÎN LUME! Terorismul face ravagii peste tot. Numai ieri, Barak Obama a anunţat moartea liderului talibanilor afgani şi lumea s-a liniştit, oarecum. În Yemen, s-au înregistrat peste 45 de decese în urma a două atentate sinucigaşe, iar în Thailanda au murit 17 eleve. Tot ieri, paza libaneză de coastă a capturat peste 850 de imigranţi descoperiţi în Marea Mediterană. Al treilea Război Mondial există şi este unul doar economic. Ci şi al teroriştilor contra restului lumii, care nu este lăsată să trăiască în linişte şi pace. Când un mare învăţat, Andre Malraux, scriitor francez şi fost ministru al Culturii Franţei în secolul XX spunea că: „Secolul XXI va fi unul religios sau nu va fi deloc” se credea că-i vorba de o exagerare. Din păcate, iată că avea dreptate.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here