Ca la noi, la nimeni – Mofturi și respingeri iohanniste!

88

Scriam mai zilele trecute despre o declarație aberantă a unui reprezentant al Guvernului Germaniei pentru minorități, un oarecare sas Fabritius, plecat din Sibiu, și care-și băga coada în treburile interne și europene ale României, membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, Herr Bernd Fabritius pretindea că în capul mesei președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene ar fi cazul să stea prietenul lui Sas – Werner Klaus Iohannis.
La vremea respectivă, chiar dacă aberanta afirmație fusese făcută către miezul nopții, ministrul de Externe al României, Teodor Meleșcanu, a luat o poziție rapidă și corectă transmițând poziția MAE român către Ambasada Germaniei la București, dar și către Guvernul Germaniei, de la Berlin.
Iată că țuțărul Cancelarului Angela Merkel, Herr Fabritius nu face nici cât două cepe degerate.
Mai ales că politicile Uniunii Europene, ale Comisiei Europene și ale Parlamentului European au niște reguli și protocoale precise.
În deschiderea ședinței de guvern de miercuri, Șeful Executivului a amintit că joi și vineri are loc la București lansarea oficială a președinției Consiliului Uniunii Europene, în două clădiri simbol pentru țara noastră – Ateneul Român și Palatul Victoria, în prezența președinților Comisiei Europene, Consiliului European, Parlamentul European, a membrilor Colegiului Comisarilor europeni.
„La începutul săptămânii viitoare, mai precis luni și marți, voi avea mai multe întâlniri oficiale la Strasbourg și voi prezenta în plenul Parlamentului European prioritățile mandatului președinției noastre. Înțelegem pe deplin oportunitatea pe care o avem de a fi văzuți acționând împreună pentru România și Uniunea Europeană”, a declarat prim ministrul Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.
Una fără șeful #rezist și, totodată, dictatorul din Dealul Cotrocenilor, care dezbină și jignește pe toată lumea. Indiferent dacă este vorba despre vreo femeie ori chiar de însuși premierul României, Viorica Dăncilă.
Ion PREDOȘANU

P.S. Preș.Iohannis s-a grăbit și a anunțat încă de miercuri, cu o zi înaintea ședinței CNSAS, că refuză propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, ca propunere pentru funcția de Procuror șef al DNA a procurorului Adina Florea.
Evident, pe un motiv inventat, cum că Adina Florea ar fi fost colaboratoare a fostei securități.
Deși președintele CNSAS, Constantin Buchet, i-a transmis o adeverință prin care atestă că adeverințele din 2007, din 2017 rămân valabile. CNSAS a primit răspunsuri de la toate instituțiile abilitate SRI, SIE, MApN care confirmă adeverința CNSAS. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here