Ca la noi, la nimeni – Ministrul Justiției Ana Birchall – calul troian din interior!

539

Ziua de foc pentru social democrații conduși de Viorica Dăncilă nu s-a încheiat la ora când scriu aceste rânduri. Ce-i drept, Curtea Constituțională a României a admis, parțial, sesizarea Guvernului României privind conflictul constituțional cu Preș. Klaus Werner Iohannis. Conform deciziei CCR, Preș. Klaus Werner Iohannis este obligat să semneze demisiile miniștrilor ALDE, să accepte numirile de interimari în Guvern și să-și motiveze refuzul miniștrilor propuși la celelalte ministere de premierul Dăncilă. În plus, Klaus Werner Iohannis este obligat să revoce miniștrii propuși pentru demitere. În același timp, premierul Viorica Dăncilă este obligată să vină în Parlament pentru a cere un nou vot de încredere după ce configurația politică a Guvernului s-a schimbat, odată cu retragerea ALDE din coaliția de guvernare.
Cu o zi mai devreme, adică marți, a cincea încercare pentru validarea procurorului Adina Florea drept câștigătoare a concursului pentru ocuparea postului de Șef al secției speciale a eșuat. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii nu a reușit, nici din a cincea încercare, validarea procurorului Adina Florea la Șefia Secției pentru Investigarea din Justiție (SIJ), 10 dintre membri CSM au votat pentru amânarea validării. La finalul ședinței CSM, de marți, în care scorul a fost de 10-9, Ana Birchall s-a lăudat că a votat și ea. Fără a se ști exact dacă avea voie sau ba(?!) să încline balanța, deși este membru de drept.
Oricum, acolo a fost un scandal monstru între Savonea și Birchall, chiar în timpul ședinței CSM. Președintele CSM, Lia Savonea, i-a cerut explicații ministrului revocat de către primul ministru al României, Viorica Dăncilă, dar menținut în funcție de Preș. Klaus Werner Iohannis, la care cetățeanca româno-americană s-a dus cu pâra, a menținut-o în funcție. Probabil ca ministru interimar sau chiar ca un cal troian. Mai precis, Savonea i-a solicitat să precizeze dacă a agreat în vreun fel cu procurorul general al Statelor Unite ale Americii(cel care-a avut-o invitată la Washington, pe Birchall!) sau cu reprezentanții altui stat asupra statului de drept din România. La fel, judecătoarea Gabriela Baltag – fosta președinte al Asociației Magistraților din România(AMR) – a pus-o la punct pe ministresa pesedisto-cotrocenistă Ana Birchall căreia i-a spus: „Eu nu vreau să fiu în barca dumneavoastră!”
Reacțiile la comportamentul Anei Birchall au venit după ce aceasta a anunțat, marți, că un grup de lucru interministerial (despre a cărui componență și existență nu se știe chiar nimic, în vreme ce Birchall se bate cu pumnii-n piept că este adepta transparenței!), coordonat de Ministerul Justiției și de revocata păstrată de Iohannis pe postul care nu-l merită, ar fi ajuns la concluzii preliminare privind Secția de Investigare a Magistraților – două așa-zise soluții ce se vor anunța peste două săptămâni! – și anume că „niciuna nu susține funcționarea în această formă a acestei instituții.”
În plus, ministrul PSD al Justiției a purtat discuții contondente în CSM pe tema foii de parcurs cu SUA, privind statul de drept în România, refuzând să zică ce demers a făcut și cui aparține această întorsătură. În fond, această secție a fost înființată de Parlament și își desfășoară activitatea CSM și nu a ministrului revocat, dar păstrat pe post ca Sfintele moaște!
Fostul ofițer SRI, cu grad de Colonel(r) Daniel Dragomir a spus despre Birchall, într-o postare pe Facebook, că este „iapa troiană” din guvern a echipei Maior-Coldea-Barna. Și orice declarație a troienei Birchall „mănâncă din procentele candidatului PSD la alegerile prezidențiale – Viorica Dăncilă”.
Care s-a prins târziu că s-a fript prin nominalizarea americancei, după soț, în funcția de ministru al Justiției!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here