Ca la noi, la nimeni – Mediocritatea antiromânilor

732

Motto: „A fi mediocru nu este o rușine; dar a cădea în cealaltă mediocritate, a culmilor, a tipului superior – este de-a dreptul vulgar.” Mircea Eliade

Știu eu, s-ar putea să mă-nșel. Dar tare mi-e teamă că situația celor mai mulți dintre cei care în țară, dar mai ales în străinătate înjură România îi descalifică pe cei mai mulți dintre antiromâni. Arătându-le, în toată nuditatea, o mediocritate crasă!
Cum majoritatea acestor sinistre personaje nu s-au realizat profesional, ele amușină prin zona politică. Sunt parlamentari, europarlamentari, mai rar miniștri – de genul Andrei Pleșu – ori chiar președinți de țări. Sau mai degrabă de colonii, ei fiind prin tradiție niște trădători din interior!
Cazul cel mai sinistru și mai la îndemână ar fi al fostei procuroare comuniste Monica Macovei. Cea care a distrus Justiția și statul de drept, ca ministru al Justiției creatorului statului mafiot – Traian Braunovici, adoptat de maiorul de tancuri Băsescu, al doilea soț al mamei sale, după ce tatăl natural a plecat, după divorț, în anul 1971, la Tel Aviv.
Că madam Monica Macovei a fost membră a MISA, mișcarea pentru integrarea aceia spirituală în absolut, a Guru-lui Gregorian Bivolaru, nu-i vreun secret. Pare-se că l-a avut coleg și pe un alt mediocru, cetățeanul româno-francez Dacian Julien Cioloș. Cel adus ca prim ministru fără să fi fost ales vreodată în viața lui de așa-zis politician de către un alt mediocru patentat. Unul care are totdeauna dreptate numai el. Și care-a izbutit să cumpere case din banii obținuți pe meditații la fizică.
Sunt unii care latră la lună, alții în Parlamentul Uniunii Europene. Printre aceștia îi amintim pe Cristian Preda, Marian-Jean Marinescu, Siegfried Mureșan și alții parașutați pe filiera PDL ori PNL!
Ani de zile nu l-am băgat în seamă pe Theodor Stolojan, care-i de fapt, un Stolojansky curat. Despre el se zice că ar fi făcut chiar pârnaie sau a fost salvat de nu știu care Rabin pentru niște belele legate tot de meditații. Ca și la Klaus Werner Iohannis, profesorașul de fizică ce n-a plătit niciodată impozite pentru meditațiile la fizică pe care le-ar fi dat, dacă nu cumva-i vreo Mare minciună!, dar nici impozit pe chiriile însușite ilegal de la Raiffeissen Bank, căreia i-a închiriat un spațiu pe care și-l însușise ilegal.
Fiul unui bun consătean de-al meu, inginerul agronom pensionarul Geo Vâlcu, Victoraș Vâlcu a lucrat în același birou cu Theodor Stolojan la TOFAN GRUP. Iar Victoraș Vâlcu povestea că economistul Theodor Stolojan este un mediocru.
Nu-i o noutate că TOFAN GRUP a falimentat. Peste ani, l-am cunoscut și pe un frate de-al lui Gelu Tofan, patronul Tofan Grup. Și așa am aflat că acela care înjură România și miniștrii ei prin Parlamentul European – Theodor Stolojan ar fi în stare să falimenteze și o tarabă din piață. Halal politician!
ION PREDOȘANU

P.S. Un scriitor târgujian stabilit la Petroșani, Valeriu Butulescu, are un aforism superb: „Și în rândul mediocrității se dă o luptă. E ceva să fii cel mai mediocru.” Orice asemănare sau deosebire cu Preș. Klaus Werner Iohannis nu este întâmplătoare. (Ion Predoșanu)

2 COMENTARII

  1. Da’ de Corina Cretu , nimic, nimic nea’ Predo? Cred ca inca n ai aflat ca altfel deja o balacareai si ziceai ca i de a lui Basescu , de a lui Soros etc si etc .

  2. Acesta este un articol de o mediocritate crasa, cum ii place autorului, plin de presupuni si inventii. Cand a distrus Monica Macovei justitia si ce legatura are Monica Macovei cu MISA? Orice neavenit care se da jurnalist poate scrie orice aberatie, iar urmatorii asa zis jurnalisti, fie tot din ignoranta, fie la ordin, preiau aceasta aberatie cu titlu de adevar. Desigur, daca isi da cu parerea si un inginer agronom pensionar, asta e dovada suprema…
    Iar sa nu recunosti nivelul de retard si incompetenta al guvernarii actuale, asta nici macar nu mai e mediocritate, e pura prostie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here