Ca la noi, la nimeni – Măștile lui Orban, măștile lui Nelu Tătaru!

362
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Masca pe care unii oameni și-o pun poate fi mai esențială și mai adecvată decât fața pe care o au.” – Lucian Blaga

În vremurile stării de urgență, ca și în acelea ale stării de alertă, instituite din pricina pandemiei cu COVID-19, se fac tot felul de achiziții fără licitație. Normal, au și ieșit vorbe că la mai toate achizițiile au câștigat firme apropiate de PNL. Că doar e Guvernul Orban-PNL la putere, chiar dacă are o reprezentare parlamentară de numai 20%!
Ce-i drept, la început, stocurile de măști și echipamente de protecție pentru doctori și personalul medical nu existau. Motiv de a se grăbi achiziționarea acestora, măcar pentru cei aflați în prima linie a luptei cu COVID-19.
OPERAȚIUNEA „MASCA”. Nu au existat doar vorbe, ci DNA-ul i-a întocmit dosar penal însuși directorului general al Unifarm, firma de specialitate a Ministerului Sănătății, Adrian Ilie și respectivul a fost suspendat din funcție pentru 60 de zile, bucurându-se de prezumția de nevinovăție.
TĂCEREA LUI ORBAN. Luni, după ora 16.00, prim-ministrul Guvernului PNL-Orban a fost chemat în Parlament pentru a da unele lămuriri. Ancheta penală a DNA fiind demarată, Parlamentul nu putea să-și permită mai mult.
La atacurile dure venite din partea președintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților, prim-ministrul Orban Ludovic s-a ținut tare.
Nu a recunoscut nimic, ba mai mult că nu a luat niciun ban din presupusa afacere aflată sub ancheta procurorilor DNA!
ORBAN ȘI TĂTARU SE CONTRAZIC! Cine spune adevărul, în schimb, în cazul Unifarm? Greu de spus. Prim-ministrul Orban Ludovic susține că nu știa nimeni de problemele de la Unifarm, dar Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, îl contrazice. Orban Ludovic zice: „Eu nu am niciun fel de informații, nici eu, nici alți colegi de-ai mei”.
Ministrul Nelu Tătaru are alte opinii: „Eu spuneam acum mai bine de o lună de caracatița de la Unifarm și discuțiile pe care le aveam vizavi de ce înseamnă achizițiile(…) Și prima dată mie mi-a sesizat doctorul Raed Arafat(…) Au fost unele măști care erau pentru construcții și celelalte pentru schimbat pamperșii.”(…( Ba apoi, a ieșit pe piață și ce firmă, firma aia și că firma aia a acaparat tot ce se câștigă acolo, are în spate pe nu știu cine”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, pe 24 iunie, pentru Pro TV.
ION PREDOȘANU

P.S. Prognoza Comisiei Europene pentru România ne anunță că „PIB-ul scade cu 6%. Economia Uniunii Europene se va confrunta anul acesta cu o recesiune profundă, ca urmare a pandemiei produse de coronavirus, în pofida răspunsurilor politice de la nivelul Uniunii Europene și la nivel național. Potrivit previziunilor economice din vara anului 2020, România va înregistra o contracție de 6% din PIB în 2020 și o creștere de 4% în 2021, conform Comisiei Europene, care a prezentat, marți, o prognoză de vară. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here