Ca la noi, la nimeni – Lupta pentru funcții, lupta pentru viață!

413
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Oamenii nu se deosebesc atât prin ceea ce zic, cât prin ceea ce fac.”
Mihai Eminescu

Săptămâna se sfârșește fără a exista, deocamdată, nici cel mai mic semn că se încearcă ieșirea din criza guvernamentală. S-au depășit două luni de zile de când Guvernul Cîțu a picat la Moțiunea de cenzură inițiată de PSD, votată și de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), precum și de USR (Uniunea Sabotați România!)
Cu toate acestea, Guvernul interimar Cîțu continuă să-și facă mendrele, într-o cumplită criză sanitară – cu sute de morți zilnic, fără a avea medicamente pentru tratarea COVID-19, cu spitale în colaps și secții ATI supraaglomerate și deci paturi insuficiente – la care se adaugă criza socială, sărăcia lucie, criza energetică generată de liberalizarea prețurilor la energia electrică și la gaz metan, luată de guvernele liberale fără a se fi luat măsuri din timp pentru a nu exploda facturile și a nu se falimenta IMM-urile. Căci despre împrumuturile enorme și la dobânzi uriașe, pe termen scurt, economistul prof. univ. dr. Mircea Coșea zice că au dus deja țara în faliment, iar incapacitățile de plată nu sunt departe.
După retragerea de către PNL a prim-ministrului desemnat, Nicolae Ciucă, țara este în beznă totală. Au loc negocieri bizare – fără premier desemnat, fără consultări constituționale peste care a căzut o tăcere grea de la Cotroceni.
„Genialul” Florin Cîțu, artizanul acestui faliment nerecunoscut, posibil și beneficiar al unor comisioane la împrumuturile fără număr, face tot ce poate ca să fie tot el prim-ministru desemnat, deși nimic nu-l recomandă pentru așa ceva. Chiar dacă USR a votat în Parlamentul României, alături de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) pentru anchetarea averii Președintelui Klaus Werner Iohannis, cu de la sine putere, Florin Cîțu a negociat refacerea Coaliției Austerității Dreptei tocmai cu indezirabilii de la USR!
La fel, joi, liderii PNL și PSD s-au întâlnit la Palatul Parlamentului, de la ora 16:00, pentru a discuta despre formarea unei eventuale majorități guvernamentale, împreună cu UDMR și cu Grupul Minorităților Naționale.
Culmea este că atât liderii PNL, cât și liderii Partidului Social Democrat susțin fiecare că propria formațiune trebuie să dețină funcția de prim-ministru.
Repet, situația este cu totul și cu totul bizară, din moment ce partidul mai mare este Partidul Social Democrat – care are 157 de parlamentari -, în vreme ce PNL avea, joi, doar 115 parlamentari, restul până la 134 sunt la Grupul domnului Ludovic Orban. 80 de parlamentari are USR și 30 are UDMR.
Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, înaintea întâlnirii cu liberalii, declara: „Suntem optimiști”.
„Este o primă întâlnire. O să mergem cu programul de guvernare, o să mergem cu măsurile cu care considerăm noi că trebuie luate urgent și chiar suntem optimiști, că trebuie să venim cu o soluție. Românii s-au săturat de clasa politică fără să aibă nicio soluție până în acest moment. Noi vom merge cu propunerea de premier la Cotroceni, așa este constituțional”, a spus președintele PSD, Marcel Ciolacu.
Liderul PSD a evitat un răspuns clar când a fost întrebat care va fi poziția social-democraților în situația în care președintele Klaus Iohannis va desemna tot premier liberal. „Consider că și noi, și domnul președinte suntem obligați să respectăm Constituția”, a mai declarat Marcel Ciolacu.
Aseară, la ora 18:00, Președintele Klaus Werner Iohannis urma să susțină o declarație de presă la Palatul Cotroceni, conform site-ului Administrației Prezidențiale.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here