Ca la noi, la nimeni – Lipsă de umanitate, lipsă de responsabilitate!

1010
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Cei mai mulți oameni nu-și doresc cu adevărat libertatea, întrucât aceasta implică responsabilitate și cea mai mare parte a umanității se teme de responsabilități.” – Sigumnd Freud

La început de săptămână, o femeie de numai 24 de ani a fost refuzată de medici să nască în Spitalul din Urziceni. Dezinteres total și nepăsare, veți zice, dar nu e numai atât. Refuzată pe motiv că la camera de gardă a Spitalului Urziceni nu exista un medic de specialitate, ci doar un medic chirurg, tânăra femeie a ieșit din Spitalul nenorocit și a născut pe caldarâmul din fața Spitalului. Practic, sub cerul liber, în curtea Spitalului Urziceni. Nu are importanță că femeia era cu defecte de vorbire, ci că nenorociții care-au depus jurământul lui Hipocrat s-au comportat complet inuman cu un semen de-al lor aflat într-o stare critică.
DOUĂ DOSARE PENALE LA SPITALUL URZICENI! Normal că gestul celor de la Spitalul Urziceni nu este unul doar imoral și inuman, ci chiar de domeniul penalului. A fost asistată doar de medicii de pe ambulanță, după care au dus-o la Spitalul din Slobozia. Empatia și umanitatea personalului medical de la spitalul Urziceni au lipsit cu desăvârșire. Femeia nu a fost nici măcar consultată. Cum spuneam, cazul șocant s-a petrecut în curtea Spitalului Urziceni. În loc de minimă asistență femeia gravidă a avut parte de maximă indiferență. Cazul urmează să fie anchetat de Poliția Urziceni și este al doilea dosar penal în ultimele zile. În dimineața aceleiași zile, un tânăr de numai 32 de ani a murit acasă, după ce zilele trecute fusese consultat și externat că nu ar avea nimic.
E clar că este și responsabilitatea Primăriei Urziceni, în administrarea căreia este Spitalul Urziceni. Este limpede că-i și responsabilitatea Spitalului, iar ministrul (Ne)Sănătății noastre, Alexandru Rafila, propus aiurea de către Partidul Social Democrat nu demult la funcția de Prim-ministru al României, a trimis Inspecția Sanitară de Stat pentru un control de Urgență. Cum spuneam, acolo unde o femeie n-a fost nici consultată și nici primită în Spital, născând pe caldarâm, chiar în fața Camerei de Gardă, în curtea instituției sanitare ce s-a făcut de toată ocara.
TAXE ȘI IMPOZITE, PE ȚEAVĂ! Luni, într-o ședință a coaliției, Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, și Președintele pretinsului Partid Național Liberal, Președinte al Senatului, Nicolae Ciucă, puneau țara la cale. Evident, nu singuri ci împreună cu consilierii lor și miniștrii implicați în acțiunea de introducere a unor taxe și impozite necesare pentru acoperirea găurii bugetare de 55 miliarde de lei.Ținta lor este aceea de a se încadra în procentul de 4,4% din Produsul Intern Brut pentru exercițiul bugetar al anului 2023, ceea ce înseamnă încadrarea în suma totală de 7,7 miliarde de lei anual.
Se au în vedere reduceride cheltuieli bugetare, începând cu 1 septembrie. Deocamdată s-a renunțat la TVA-ul de 5%, rămânând doar două cote de TVA: una de 9% și alta de 19%!
Pretinsul Partid Național Liberal se opune măririi oricăror taxe. A avut loc o ședință maraton pentru planul de austeritate. S-a convenit, deocamdată, doar la reducerea cotelor de TVA de la trei la două: una de 9% și alta de 19%!
TVA MAI MIC ȘI 40 DE SECRETARI DE STAT CONCEDIAȚI! Deocamdată, sunt simple discuții. Până acum, TVA-ul la pompele de căldură erad e 5% și s-a vrea să crească TVA-ul la 19%. Vă dați seama, cu siguranță, că vor apare scumpiri. Reducerea cheltuielilor din instituțiile publice cu 20% ar însemna cu 20% mai puțini secretari de stat, adică cu 40 de secretari de stat mai puțini, față de cifra enormă de acum: 200 de secretari de stat!
Măsurile de luni ar conduce la o reducere a cheltuielilor publice cu 6 miliarde de lei. Vom vedea și alte măsuri fiscale în maximum două săptămâni.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here