Ca la noi, la nimeni – „Leneșul de la Cotroceni” și pamfletele sale de doi bani!

391

Sintagma cu leneșul de la Cotroceni a fost lansată la Călărași, într-un discurs al liderului PSD – Liviu Dragnea, la o întâlnire electorală în preajma alegerilor europarlamentare și odată cu Conferința județeană de alegeri a social-democraților călărășeni.
RESPINGERE DE LA PARLAMENT! Plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului României a respins, miercuri, cererea de reexaminare a Bugetului de stat pe 2019. Proiectul a fost adoptat în forma inițială trimisă spre promulgare președintelui Klaus Werner Iohannis. S-au înregistrat 245 de voturi „pentru”, 115 – „împotrivă” și două abțineri, conform AGERPRES.
PAMFLETE PREZIDENȚIALO-LIBERALE. Deputatul ALDE Varujan Vosganian a declarat, miercuri, în plenul Parlamentului României că Klaus Iohannis „trimite către Parlament pamflete”!, în loc să discute fondul problemelor. Tot ca un pamflet a fost apreciată și moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, inițiată de Noul PNL (format din vechii PDL-iști, ei acaparând și primele cinci locuri pe listele pentru europarlamentare, după ce pe locul unu este un trădător al neamului – Rareș Bogdan) și USR (de fapt, cum bine-i zice Sebastian Ghiță – Uniunea Scufundați România!).
„Noi nu răspundem la pamflete, textul este general și cuprinde calificative impardonabile pentru un președinte care face evaluări cu privire la calitatea actului de guvernare, care folosește sintagme apocaliptice de tipul bugetul rușinii naționale, fără să ne definească exact ce înseamnă rușinea și cui ar trebui să-i fie rușine în țara asta. De aceea, fiind vorba despre un pamflet, noi l-am citit, îi mulțumim și îl trimitem înapoi spre promulgare”, a mai precizat deputatul ALDE Varujan Vosganian.
NOUĂ LOVITURĂ PENTRU IOHANNIS. Curtea Constituțională a României (CCR) a decis că Secția pentru Investigare a Magistraților este constituțională. Curtea Constituțională a României a discutat sesizarea PNL și USR privind legea de aprobare a Ordonanței de Urgență a Guvernului referitoare la operaționalizarea Secției de Investigare a Magistraților. În decembrie 2018, Noul PNL și USR (tusea și cu junghiul partidelor politice, din păcate, parlamentare!) au sesizat CCR privind proiectul de aprobare a OUG nr. 90/2018, cum spuneam, referitoare la operaționalizarea Secției de Investigare a Magistraților.
ION PREDOȘANU

P.S. Leneșul de la Palatul Cotroceni respinge tot, blochează activitatea Guvernului PSD-ALDE, blochează și activitatea Parlamentului României și declară că se simte confortabil ca președinte. De vineri la prânz pleacă cu o coloană de autoturisme și cu cohorta de SPP-ști pe ruta București-Sibiu și mai revine luni după orele prânzului în Capitală, după ce ia o gură de oxigen în Munții Făgărașului, la schi ori la selfie-uri în aer liber. Abia dacă mai are timp săracul să se ocupe de afacerile lui imobiliare. Și ca să aibă imunitate încă cinci ani ar mai vrea un mandat.
De aceea se și comportă ca unul scăpat din lanț! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here