Ca la noi, la nimeni – Lacheul lui Merkel?!

277

Motto: „Nu există prietenie veridică între valet și prinț; unul din ei va fi întotdeauna prestator de servicii și atât. Pe plan spiritual, este la fel. Oamenii buni, înțelepții au suflet princiar, cei răi sunt lachei, servitori ai păcatului!”
Michelle Rosenberg

Orice am zice și orice am face noi românii și, de fapt, România pentru sprijinul Republicii Moldova nu ajută cu nimic viața reală a moldovenilor de peste Prut. Încă de pe vremea fostului prim ministru Victor Viorel Ponta, așa cum îl alinta generalul SIE și ex-președinte al României în cei zece ani răi – Traian Băsescu, guvernele de la București nu au sprijinit moldovenii de peste Prut și Republica Moldova, ci oamenii Moscovei. Cum a fost cazul lui Plahotniuc.
Plahotniuc și partidul lui s-au retras de la guvernare, iar profitorul de pe seama prostiei românești a fugit în Elveția. Ca prim ministru a venit Maia Sandu, care-i Omul Moscovei. Adică al lui Vladimir Putin. Ca și Igor Dodon. Doar că Dodon era suspendat din funcția de președinte, în care-a fost repus după numai două zile.
Ne-am fi așteptat ca premierul României, Viorica Dăncilă, să-i transmită un mesaj de felicitare Maiei Sandu. Nu, Maia Sandu a fost felicitată de Preș. Klaus Werner Iohannis care-a mai și invitat-o într-o vizită oficială în România. Unde-a și venit fuguța-fuguța ieri.
Oare de ce s-a grăbit preș. Iohannis? Nu cumva a primit ordin de la cancelarul Angela Merkel, buna prietenă a lui Putin? Tot ce se poate. În plus, precum pe vremuri Traian Băsescu, prieten la cataramă cu Omul Moscovei de atunci – Vladimir Voronin, și Preș. Klaus Werner Iohannis se-învârte de niscaiva voturi ale românilor de peste Prut. Mă refer la moldovenii din Republica Moldova cu cetățenie română!
La Bruxelles, șefii de stat și de guverne din Uniunea Europeană nu se-nțeleg de nicio culoare. Inamicul numărul unu al României, germanul Manfred Weber – șeful grupului PPE – a ieșit din cărți total, ca și personajul anunțat de Financial Times pentru funcția de președinte al Consiliului European – Klaus Werner Iohannis.
Acesta fiind și motivul pentru care fostul primar al Sibiului a părăsit Bruxellesul, unde nu mai avea nicio treabă, și a venit la Palatul Cotroceni ca s-o primească pe trimisa lu Putin la Chișinău! Pe doamna prim-ministru al Republicii Moldova – Maia Sandu. Un personaj ce va avea misiunea de a organiza alegeri anticipate în Republica Moldova.
Fostul europarlamentar Norica Nicolai(ALDE) ne-a precizat că în presa occidentală lui Klaus Werner Iohannis i se spune „lacheul lui Merkel”. Credibilitatea Noricăi Nicolai nu lasă urme de îndoială.
Se știe că șeful „guvernului meu”, româno-francezul Dacian Julien Cioloș, actualul lacheu al lui Emmanuel Macron, a efectuat o vizită oficială la Berlin, la invitația cancelarului Angela Merkel, unde-a fost primit cu mare fast. Primul ministru Cioloș a și semnat un contract prin care România importa muniție pentru niște tancuri pe care nu le are în valoare de patru miliarde de euro!
ION PREDOȘANU

P.S. Românii mai fraieri se vor bucura încă 5 (cinci!) ani de Guvernatorul Mugur Isărescu. Cel care-a anunțat, marți, că în noul lui mandat de cinci ani pe spinarea proștilor de români vom intra în Zona Euro. Mai deștepte, țările din grupul de la Vișegrad nu vor intra în Zona Euro decât atunci când la ei acasă nivelul de trai va fi la fel ca în Zona Euro! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here