Ca la noi, la nimeni – Kovesi sapă groapa lui Iohannis!

233

Mult prea îndrăgita Laura Codruţa Kovesi, Procurorul şef al DNA, cu Diplomă primită din partea Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, lăudată şi de Ambasadorul acestei ţări acreditat la Bucureşti, Hans Klemm, ba chiar şi de Bruxelles pentru lupta sa anticorupţie, de fapt a DNA, sprijinită până de curând de partenerul strategic SRI, are nişte orgolii fără margini. Se vrea viitorul preşedinte al României, adică doreşte să-l dea la o parte pe actualul – Klaus Iohannis. Alt om plin de ambiţii, care anunţase că ar visa şi la un al doilea mandat!
Avizaţi şi ei de acest pericol, ţapinarii de la firma austriacă Holzindustrie Scheighofer se răzbună pe ţărişoara noastră şi taie şi restul de păduri ce mai sunt încă verzi, adică în picioare, până la viitoarele alegeri prezidenţiale din 2019: Ca să fie siguri. Vorba aceea, ce e-n mână, deci în conturile firmei austriece, nu-i minciună. Sumele imense primite în cadrul Strategiei Naţionale Anticorupţie până-n 2020 – 24 de euro milioane de la buget euro numai în 2017, faţă de o firimitură de 1,7 milioane cât primeşte Educaţia şi cam la fel Sănătatea în 2017! -, noul sediu de la Hotelul Triumf, apoi repetatele măriri de subvenţii guvernamentale la mai toate rectificările bugetare ne cam sperie. „Partidul DNA”, reprezentat de „preşedintele” Laura Codruţa Kovesi ia amploare şi ţinteşte să-i ia locul actualului preşedinte Klaus Iohannis, la viitoarele alegeri prezidenţiale din 2019!
Nu de azi, de ieri, Lia Olguţa Vasilescu, primar al Craiovei şi vicepreşedinte PSD, se simte vânată de DNA. Care-a şi trimis-o în judecată pentru luare de mită, folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi spălare de bani. Ea aruncă bomba: „Mi s-a cerut să fac denunţ împotriva lui Iohannis!”
Acuzată în fel şi chip, sumele neconstituind „mit”, ci sponsorizări pentru spectacole ori modernizarea faţadelor unor blocuri de locuinţe, la fel cum au mai procedat şi alţi primari de mari municipii reşedinţă de judeţ, Lia Olguţa Vasilescu contraatacă şi îi acuză, la rândul ei, pe procurori că i-au cerut să facă denunţuri actualului şef de stat.
Edilul Craiovei – Lia Olguţa Vasilescu, neimpresionată de trimiterea sa în judecată, declară că anchetatorii i-au solicitat să facă denunţuri împotriva unor primari şi ameninţă cu dezvăluiri de senzaţie în timpul procesului: „Mi s-a cerut să fac denunţuri împotriva celorlalţi primari(…) O să aibă o surpriză foarte mare. Va fi un caz şcoală. Eu nu am dat nicio declaraţie la DNA, dar procurorul ştia, din spaţiul public, că acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Sibiu, Cluj-Napoca şi în alte mari oraşe. M-au întrebat dacă vreau să fac un denunţ chiar împotriva preşedintelui Klaus Iohannis (fost primar al Sibiului, timp de mai multe mandate, înainte de a fi ales preşedinte al României, n.m. I.P.). S-a discutat despre o singură persoană, despre Klaus Iohannis, am fost întrebată de chestiunea asta. Eu nu am făcut rău la nimeni, le-am zis că nu fac nici un denunţ împotriva lui Klaus Iohannis. Când o să vorbesc în instanţă o să fie o adevărată bombă atomică”, a mai avertizat Lia Olguţa Vasilescu.
Ca şi predecesorul său, Klaus Iohannis se bucură de imunitate. Totuşi, hapsâna de Laura Codruţa Kovesi este extrem de interesată de stricarea imaginii publice a preşedintelui actual. Căruia, nu-i o noutate, ar dori să-i ia locul la Palatul Cotroceni, în 2019. Sediul DNA din fostul Hotel Triumf nu-i mai este de ajuns!
ION PREDOŞANU

P.S. În ultima vreme, s-a vehiculat ideea că zilele lui Liviu Dragnea la şefia PSD ar fi numărate, iar vicepreşedintele Lia Olguţa Vasilescu i-ar putea lua locul. De văzut! (Ion Predoşanu)

2 COMENTARII

  1. PSD-ul lupta cu ce instrumente poate: cu Gorjeanul, cu Gorjexclusiv, etc. Nea Predosane, la cata sete de dreptate are poporul asta, iese lumea in strada si va ridica-n furci daca dati cu Kovesi de pamant.

  2. Normal, in locul unui penal ( Dragnea ) va fi pusa o ,,,,,,penaliţă ( Olguta ) . Dle Predosanu , nu i mai tine in brate pe pesedisti , sunt toti o apa si un pamant . Corupti , lacomi si excroci . Nu au nici macar o urma de patriotism . Au vandut tara pe bucati . Se rasuceste Ceausescu in mormant .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here