Ca la noi, la nimeni – Kovesi, pe făraș european?!

858

Motto: „Cum îți așterni, așa dormi.” -Zicere de la noi
Socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele din marea capitală a Uniunii Europene – Bruxelles! Nu doar la concursuri pentru ocuparea unui post de Procuror general al Uniunii Europene, la care ne referim. Unde Laurei Codruța Kovesi i s-a dat pe la nas cu ocuparea primului loc dintre cei trei candidați – Ea, un francez și un german.
Laura Codruța Kovesi s-a dus mai devreme la Bruxelles, doar-doar că va putea trage niscaiva sfori. Nimeni, ea cu atât mai puțin, nu s-a gândit la CV-urile celor doi contracanditați, ambii cunoscători a vreo patru-cinci limbi străine și cu vastă experiență în domeniu, francezul chiar și la Uniunea Europeană.
Chiar dacă s-au schimbat regulile concursului în timpul jocului, iar Laura Codruța Kovesi credea că este favorită, iată că socotelile de acasă nu s-au potrivit cu cele din Capitala Uniunii Europene! Spre dezamăgirea multora dintre fanii Laurei Codruța Kovesi!
Cunoscută mai nou ca LCK, sibianca s-a clasat pe locurile doi-trei, la egalitate cu candidatul Germaniei, cu abia 29 de voturi, în cadrul votului în COREPER, care reunește ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene la Bruxelles.
Pe locul unu s-a clasat candidatul francez, Jean-François Bohnert, cu 50 de puncte, adică mai mult decât ceilalți dornici de mărire europeană. Au urmat Kovesi și candidatul Germaniei, André Ritter, fiecare, cum am mai amintit, cu 29 de voturi.
Votul ambasadorilor reprezintă vrerea statelor membre ale Uniunii Europene. Aceștia vin cu decizia în plic, nu este ca și cum ar fi votat într-o sală de congres, unde aleg toți la fel, în sensul în care curentul de opinie ar fi favorabil cuiva și ar fi putut schimba situația. Ambasadorii au venit cu mandat de la fiecare guvern, iar ponderea României nu putea să fie de 21 din 50!
Așadar, cine pretinde că din pricina Guvernului PSD-ALDE nu a câștigat Kovesi face o afirmație de pură propagandă fără rost. România nu avea cum să emită 21 de voturi.
Acum, abia peste cam șase-șapte zile, Comisia LIBE(Libertăți Civile, Justiție ți Afaceri Interne) și Comsia de control bugetar din Parlamentul European vor avea o adunare comună pentru a-i audia pe cei trei candidați. O răsturnare de situație e greu de presupus că va apărea.
Se poate afirma că Madam Kovesi a ratat startul concursului de la Bruxelles!
Ion PREDOȘANU

P.S. Din țară nu au apărut reacții ale politicienilor. Iar Preș. Klaus Werner Iohannis tace ca de obicei. Nici măcar despre noile propuneri de miniștri la Transporturi și Dezvoltare nu a zis nimic.
Ca să ne destindem, reluăm un banc al zilei de ieri de pe internet: „ –De ce a luat Laura Codruța Kovesi doar 29 de puncte, iar candidatul francez a luat 50? – Pentru că francezul are două doctorate, iar Kovesi are 96%(sub 5% copiat!” (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here