Ca la noi, la nimeni – Kovesi, la Bruxelles ori la pușcărie?!

799

Motto: „Cine sapă groapa altuia, s-ar putea să cadă el în ea!” Zicală populară

De miercuri seară, de pe la ora 20,00, Laura Codruța Kovesi a primit o citație adusă de un polițist, la una dintre cele două-trei adrese ale sale din București. Citația fusese emisă de Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție, nou înființată după promulgarea Legilor justiției.
Imediat după aceea, fost procuror șef al DNA – numita Laura Codruța Kovesi – a aflat că este suspectă într-un dosar penal.
Dacă alți cercetați penal nu aveau voie să facă declarații în public sau la posturile de televiziune, ei bine această regulă sau lege nu se aplică și în cazul Laurei Codruța Kovesi. Fosta șefă a cătușelor, revocată la propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, și abia la 32 de zile după ce cu mare dificultate, Preș. Klaus Werner Iohannis, a izbutit să citească o pagină de text, cât avea decizia Curții Constituționale a României, a semnat revocarea ei din funcție cu strângere de inimă și scuze adresate protestatarilor.
Cu o strategie proastă, Laura Codruța Kovesi a început să facă turul televiziunilor care-o lasă să vorbească ce-și dorește și n-o deranjează nici măcar cu o nemeritată floare. B1 TV, Realitatea TV ori postul de radio Europa FM au găzduit plânsul ei fals și acuzele că-i victima unor răzbunători care n-o lasă să ajungă Procuror șef al Parchetului European.
Un Parchet European care se va înființa abia la sfârșitul anului 2020 și al cărui statut încă nu este clar. S-a smiorcăit pe la televiziunile apropiate de sistemul SRI-DNA, anunțând că a primit o citație ca suspect într-un dosar despre care pretinde că nu știe la ce se referă. Bătea câmpii cu (diz)grație și pomenea de un dosar cu fapte vechi de zece ani, legat de aducerea lui Nicolae Popa – la acea vreme fugar în Indonezia. Fostul director al FNI-ului lui Sorin Ovidiu Vântu, Nicolae Popa a fost adus cu un avion privat al Țiriac Air. Care-a fost plătit de omul de afaceri Sebastian Ghiță, cu bani de la firma sa ASESOFT. Domnul Ghiță pierduse chitanța cu achitarea facturii și a avut șansa ca Țiriac Air să-i ofere o copie.
Prin decembrie 2018, Sebastian Ghiță a făcut un autodenunț în care-a povestit ce l-a rugat Laura Codruța Kovesi, iar apoi Secția de investigare a infracțiunilor magistraților din Justiție a început urmărirea penală.
În acest dosar penal, Laura Codruța Kovesi este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă. Toate faptele ar intra la acte de corupție ce nu sunt pedepsite cu închisoare cu suspendare, ci cu închisoare privativă de libertate între 4-10 ani! Rămâne de văzut dacă Luluța, alias Laura Codruța Kovesi, se va prezenta la Secția de investigare a infracțiunilor magistraților, cum scrie în citație. Au reacționat, luându-i apărarea, USR-iști, cioloșiștii, soroșiștii, corporatiștii pe care nu i-a deranjat pe când era șefa DNA, dar și haștagiștii care vor face astăzi un protest în Piața Victoriei. Scut a făcut, de frică, și Preș. Klaus Werner Iohannis. Semn că va sări în apărarea abuzurilor lui Kovesi și Noul PNL! Așa cum a făcut-o și Ambasada SUA, că doar Sebastian Ghiță o anunțase pe Kovesi ca fiind nițel cam din CIA. În rest, Kovesi poate ajunge și Procuror șef al Parchetului European. N-ar fi singura coruptă ce ajunge la Bruxelles, fiind susținută de Germania, Olanda și Franța. Plus Klaus Werner Iohannis!
ION PREDOȘANU

P.S. Sebastian Ghiță a fost audiat 4(patru!) ore de procurorii din România. Cărora le-a pus la dispoziție fotografii și filme cu Laura Codruța Kovesi în vie, cântând „La Chilia-n port”, varianta pentru procurori. Urmează portul Chilia. Și va debarca un singur pasager – Laura Codruța Kovesi! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here