Ca la noi, la nimeni – Jocurile sunt făcute?!

977
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Cine s-a fript cu ciorbă, suflă și-n iaurt” – Zicală populară

Au mai rămas doar câteva zile până la desfășurarea alegerilor parlamentare, în 6 decembrie 2020, forțate de președintele Klaus Werner Iohannis și PNL în ciuda faptului că pandemia a fost scăpată de sub control. Graba care strică treaba este cauzată de frica Tătucului Iohannis și a PNL de a nu scădea prea mult în sondaje, din pricina proastei guvernări neoliberale.
Și, cu toate că numărul testărilor populației a fost drastic redus, iată că joi s-a înregistrat un trist record negativ la decese – 211, 7.661 de persoane fiind depistate ca fiind infectate cu COVID-19 și 1.252 de persoane internate în stare gravă la ATI!
După cum se știe, România se află în stare de alertă, întrunirile pentru campania electorală fiind restrânse și limitate în cazul candidaților diverselor partide pentru alegerile parlamentare de duminică. Singurii care s-au bucurat de o prezență activă și de o publicitate gratuită la mai toate televiziunile fiind președintele Klaus Werner Iohannis și prim-ministrul Orban Ludovic.
De altfel, chiar și ieri, președintele Iohannis a efectuat o vizită la un Centru în care se vor face vaccinări(vânzând pielea ursului din pădure!) pentru imunizarea populației împotriva virusului SARS-CoV-2, după care urma să mai facă o declarație de presă ori chiar o conferință de presă în care să atace PeSeDe-ul, așa cum ne-a obișnuit aproape în fiecare zi.
Cu câteva zile mai înainte, Atoateștiutorul președinte Iohannis s-a dat de gol. Pur și simplu ne-a explicat că după alegerile parlamentare PNL și USR-PLUS vor guverna împreună. Chiar dacă onor Constituția României ne spune că partidul câștigător – și acesta ar putea fi chiar Partidul Social Democrat(PSD) – trebuie chemat să dea numele viitorului prim-ministru al României! Cum domnia sa are obiceiul să încalce Constituția, ne-a tot repetat că viitorul prim-ministru va fi Orban Ludovic, sluga credincioasă a actualului locatar vremelnic al Palatului Cotroceni.
Fie-mi permis a prelua un fragment din eseul „România alegerilor fără alegere”, semnat în ediția de joi a site-ului www.cotidianul.ro de filosoful și universitarul clujean Andrei Marga. În care se afirma că: „Gestionată vizibil de activiști mediocri, într-o Românie care nu este, totuși, la marea circulație, pandemia a atins deja mai mulți oameni, proporțional, decât oriunde în Europa. La decese, țara bate recordul.
Decidenții ei dirijează testări în dorul lelii și falsifică sesizabil datele.(…) Alegerile locale din 2020 au fost cu mișcarea flotanților, cu plimbatul sacilor de voturi și cu numărări după ochi. „Alegerile” n-au făcut decât să demaște mai mult „tehnici” de falsificare: liste siluite, manipularea diasporei, comisii preocupate mai curând de remunerație decât de corectitudine, prelucrări „greșite”, computerizări anapoda, rolul STS-ului.”
În loc de concluzie, mi-a mers la inimă o afirmație a Gabrielei Firea, prim-vicepreședinte al PSD și candidat la Senat pentru București, în care se spune: „Acum, în prag de alegeri, sunt în stare să promită orice, doar ca să mai strângă voturi. Dar cei mai mulți români s-au convins că Dreapta aduce numai austeritate pentru cetățeni și bogăție doar pentru firmele prietenilor lor.”
Iar mie nu-mi rămâne decât să vă rog din suflet să mergeți la vot. Poate vom scăpa de catastrofalul GuWernerul Meu și vom împiedica apariția Parlamentului Meu.
Unul care-ar schimba Constituția și i-ar permite președintelui Iohannis să aibă mandate fără număr la Cotroceni!
Vă mulțumesc!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here