Ca la noi, la nimeni – Ipocrizia iohannisto-liberală!

659

Motto: „Prostul are un mare avantaj față de omul deștept: este întotdeauna mulțumit de el însuși.” – Napoleon Bonaparte

Fără discuție, prin faptul că președintele s-a repezit să respingă Bugetul de stat pe anul 2019, fără să-l fi citit, nu-i dă dreptul să-l facă praf. Pur și simplu pentru faptul că are o ură viscerală față de social-democrați și față de liderul acestora, Liviu Dragnea.
Nici campania electorală pentru al doilea mandat de președinte, campanie desfășurată pe banii cetățenilor României, nu-i dă dreptul să-și bată joc de Țară! Atât el, cât și susținătorii lui – pretinșii liberali ai Noului PNL, în realitate membri, ca și Iohannis, ai Partidului Popular European (PPE!) – dau dovadă de ipocrizie. Iar ipocrizia este, conform DEX, un substantiv feminin care înseamnă „Afișarea unei atitudini false, Atitudinea celui ipocrit (fiind) prefăcătorie, fățărnicie, falsitate”. Cei din Noul PNL se bat cu cărămida-n piept că dublarea alocației pentru copii li s-ar datora. Este adevărat că amendamentul respectiv la Legea Bugetului de stat pe anul 2019 le-a aparținut. Dar de aici și până la arogarea acestui merit e cale lungă.
În primul rând, amendamentul nu prevedea sursa de finanțare și deci nu avea nicio valoare. A trebuit ca Liviu Dragnea, Președintele Camerei Deputaților și președinte al PSD, să propună majorarea deficitului comercial la 2,76% din Buget ca amendamentul să poată fi acceptat. Numai că, din obtuzitatea președintelui Iohannis dublarea alocațiilor pentru copiii țării nu se va putea aplica de la 1 Martie, așa cum și-ar fi dorit Guvernul Dăncilă, ci abia după mult timp. Sesizarea președintelui Klaus Werner Iohannis la Curtea Constituțională a României (CCR) pentru o pretinsă neconstituționalitate a Bugetului(!!!) va fi analizată de CCR abia pe 6 martie 2019. Iar în cazul că se va găsi ceva în neregulă atunci Legea Bugetului de stat pe anul 2019 va reveni în Parlament.
Vor urma alte dezbateri, o altă supunere la vot și abia apoi să fie retrimisă la Președintele României pentru promulgare.
Ipocriții din Noul PNL îl susțin în demersul său pe Preș. Klaus Werner Iohannis și se laudă că alocația va crește datorită lor. Când? La Sfântul Așteaptă? Sau, în cel mai bun caz, de la 1 aprilie!
*
Astăzi, 26 februarie 2019, fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, va fi audiată, împreună cu ceilalți doi candidați, în Comisia LIBE, cu participarea Comisiei CONT(cea referitoare la bugetul Uniunii Europene), între orele 15.30-19.15.
Dacă pe 4 februarie, Laura Codruța Kovesi se afla pe primul loc de pe lista scurtă, situația s-a schimbat.
În urma votului acordat săptămâna trecută, ca favorit s-a detașat Jean-Francois Bohnert, un procuror francez cu vastă experiență, cu două doctorate și cunoscător a cinci limbi de circulație internațională, care a obținut 50 de puncte, în vreme ce Laura Codruța Kovesi și Andres Ritter, procurorul german, au strâns fiecare doar câte 29 de puncte.
Ion PREDOȘANU

P.S. La finalul unei conferințe de presă ad-hoc, de luni după amiază, la Palatul Parlamentului, Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților și al PSD, s-a exprimat despre Klaus Werner Iohannis. „Vă deranjează ce spun!”, afirma domnia sa, continuând: „Vreau să vorbesc despre acțiunea iresponsabilă a președintelui României care a atacat Bugetul de stat la Curtea Constituțională. Este clar că și el și liberalii sunt niște ipocriți, consecințele sunt că de la 1 Martie nu se pot plăti alocațiile pentru copii. Deci, pentru a-și hrăni orgoliul, pentru a arăta în continuare cât de supărat este sau cât de mult rău vrea să facă acestui Guvern, face rău și copiilor României”. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here