Ca la noi, la nimeni – Iohannis atacă „patriotismul de fațadă”. Uite, cine vorbește!

659

Motto: „Nu poți servi binele public, fără adevăr.” Carl Bernstein

Cineva, mă refer la un înțelept și autor de aforisme sugera că trebuie să fim atenți la cine vorbește, cum vorbește și la caracterul lui. În anul 2014, sondajele îl dădeau pe candidatul Victor Ponta drept favorit al alegerilor prezidențiale și pe ex-primarul Sibiului cu șansa a doua. Înainte de a ajunge la promisiunile sau la minciunile cu care neamțul sas de origine Klaus Werner Iohannis a amăgit electoratul, să spunem și că Ponta a dovedit o aroganță maximă subestimându-și contracandidatul. În plus, de fapt asta l-a dus la pierderea alegerilor, a neglijat faptul că Iohannis avea consilieri de la serviciile secrete ale Germaniei – BDS și făcea parte din planul acestora „Iohannis – 2014”. Și de parcă astea nu ar fi fost de ajuns, după câștigarea la scor a primului tur, Victor Ponta l-a amenințat pe Florian Coldea, prim-adjunctul SRI și general cu patru stele, că dacă ajunge președinte primul pe care-l dă afară din funcție va fi Florian Coldea. Același general SRI, care, deși trecut în rezervă de Preș. Klaus Werner Iohannis în urma dezvăluirilor omului de afaceri patriot Sebastian Ghiță, cel care mai săpase la temelia soclului pretinsei Zeițe Nefertiti(alias Slujirea, cum i se mai spunea admirativ inculpatei de acum Kovesi), a scos iar capul la iveală cu prilejul mascaradei de acordare a titlului nemeritat de Doctor Honoris Causa prefăcutului Frans Timmermans, prim-vicepreședinte al Comisiei Europene de către SNSPA, urmașa securistică a fostei Academii „Ștefan Gheorghiu”. Prilej cu care, fără să se deplaseze, a fost vizitat de pretinși oameni politici care s-au aplecat până la pământ ca să dea mâna cu Coldea. Ponta e primul dintre umili!
Că antiromânul Iohannis nu se ține de cuvânt, de fapt că nu are cuvânt, este clar. Totuși, prin noiembrie 2014 a debitat o promisiune absconsă: „Dacă voi ajunge președintele României voi renunța la imunitate!” Fraierii l-au crezut, dar sper să n-o mai facă la alegerile pentru un al doilea mandat. Asta dacă vor binele României și dacă țin ca România să rămână întreagă, iar Ungaria să nu ne răpească Transilvania. Cu sprijinul lui Putin și al prietenei sale Angela Merkel!
Ar mai fi două chestiuni de lîmurit. Cine a plătit Summitul PPE de la București. În care dușmanul României, Manfred Weber, șeful grupului parlamentar al PPE din Parlamentul Europei, și-a lansat candidatura pentru funcția de președinte al Comisiei Europene. Ocazie cu care Preș. Klaus Werner Iohannis a vorbit ca la ușa cortului despre PSD și Liviu Dragnea, pe care-i acuza de „patriotism de fațadă” și că nu știu să guverneze. Uite cine vorbește! Că dacă-l întreabă cineva ce-a făcut el pentru cetățenii români ori pentru România în ultimii patru ani și trei luni de lene confortabilă dă din colț în colț. Și nu știe ce să răspundă.
La critici l-au urmat Manfred Weber, Antonio Lopez. Secretarul general al PPE, al cărui coleg de partid – Comisar pentru Energie al Comisei Europene – deține o companie care-a alimentat flota Rusiei în vremea ocupării Crimeei. Iar el ne dă lecții nouă la București, în summit-ul organizat de Noul PNL, cu Sică Mandolină, alias Orban Ludovic, pe post de lătrău la adresa PSD și a Guvernului PSD-ALDE!
Iohannis ar trebui să știe că europarlamentarii PNL au înjurat România la Bruxelles ori la Srasbourg și cu votat contra României! Indivizii ăștia știu oare că nici un alt parlamentar din PE nu și-a înjurat Țara de obârșie?
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here