Ca la noi, la nimeni – În prag de pandemie, România nu are Guvern!

776
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Când e osândit un nevinovat, e surghiunită o parte din patrie.”
Publilius Syrus, Din Sentințe

Orice tratare cu superficialitate a unei situații ce are tangență sau legătură cu nenorocitul de coronavirus îl cade pe acel cetățean vinovat de posibiliatea de a fi un posibil ins ce răspândește această cumplită boală a mileniului trei. Am urmărit cu atenție, duminică, o conferință de presă – precedată de importante comunicări ale DR. Raed Arafat, Secretar de stat la Ministrul de Interne și Șef al Departamentului Situațiilor de Urgență, împreună cu prof.univ.dr. Horațiu Moldovan, Secretar de stat la Ministerul Sănătății – în care cei doi specialiști ne-au transmis ce avem de făcut pentru a ține coronavirusul cât mai departre de noi și de semenii noștri.
De aceea îmi apare ca de neconceput joaca cu focul pe care îl întrețin Orban Ludovic – prim ministru destituit și interimar – PNL-ul, precum și șeful de peste Orban cel Ludovic, niște oameni fără de dragoste de patrie sau de aproapele lor. Țara arde și baba se piaptănă, spune o veche zicală populară perfect adevărată în aceste momente.
Fostul client al unui spital de dezalcoolizare – Orban Ludovic și cu un fost profesor de fizică suplinitor pe la Cisnădie își bat joc de acest popor. Tupeistul de Orban își permite să cheme la consultări partidele parlamentare taman la Palatul Victoria, chipurile, spre a fixa data alegerilor locale și a alegerilor anticipate parlamentare.
Ambele greu de spus dacă se vor ține și nu se vor amâna din pricina posibilei pandemii de coronavirus! Bașca faptul că alegerile anticipate se declară atunci când ar exista o criză parlamentară, și nu una creată de Ludovic Întâiul, cel căzut la Moțiunea de cenzură cu Guvernul Orban cu tot de incompetenți ce sunt.
Are perfectă dreptate Șerban Cionoff – unul dintre seniorii ziaristicii din România -, când, vineri, scria în editorialul domniei sale din Jurnalul Național că: „Da, România este BOLNAVĂ! Suferă de (in)justiție politizată, în stadiu terminal.
Referirea este clară la Cazul Sorinei Pintea, acum manager al Spitalului Județean Baia Mare, dar și la Cazul prof.univ.dr. Mircea Beuran, fost șef al Secției de Chirurgie de la Spitalul de Urgență Floreasca din București.
Țara nu are Guvern, epidemia de Coronavirus a cuprind lumea și Europa, migranții din Siria și Afganistan bat la granițele României dinspre Sud-Est. Și chiar nimănui nu-i pasă?
Da, criza guvernamentală a fost creată în laboratoarele Palatului Cotroceni și este amplificată de Binomul SRI-DNA!
Ion PREDOȘANU

P.S. Să nu ne spună ciracii lui Orban cel Rău pentru țara lui, deși este maghiar după tatăl său – fost șef al Securității județului Brașov – că miniștrii interimari ai Guvernului Orban I, cei demiși adică, mulți penali și mai toți incompetenți muncesc. Plus că aproape toți, cu excepția celui nominalizat la Finanțe, sunt cei care au mai căzut în Parlament și mai vor să cadă odată cu Guvernul Câțu! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here