Ca la noi, la nimeni – În căutarea unui președinte! – Dragnea face un anunț-bombă! Nici Hellvig nu doarme

727

Printre semințele urii plantate de Klaus Werner Iohannis, mai apar și unele strategii ori scenarii care să-l oprească pe acela care în decembrie 2014 pornea cu a doua șansă la funcția de președinte al României, fiind de departe surclasat în sondaje de numitul Victor Viorel Ponta.
GAFE ȘI LIPSĂ DE CARACTER! Nu cred că l-ați uitat pe Ponta. Cel prea plin de el, ambițios și cam fără caracter, care l-a dat la o parte pe candidatul USL la președinție, Crin Antonescu, așa cum își juraseră. Așa se face că Antonescu s-a retras de la cârma PNL și ni l-a băgat pe gât pe neamțul de Iohannis, care-i de fapt doar sas! Numai că Victor Viorel Ponta se și vedea președinte în aroganța lui, iar pe Nașul său de cununie – George Cristian Maior l-ar fi pricopsit cu funcția de prim ministru. O altă greșeală capitală comisă de același Ponta este amenințarea spusă Generalului SRI, Florian Coldea, prim adjunct al SRI, cum că dacă ajunge președinte primul pe care-l schimbă din funcție este chiar Coldea. Care Coldea a mobilizat subalternii și, în turul doi al alegerilor prezidențiale din 2014, l-a executat pe Victoraș!
LIVIU DRAGNEA, ANUNȚ-BOMBĂ! Și sâmbătă și duminică, liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a torpilat pe Preș. Klaus Werner Iohannis. În care-a tras cu arme puternice în discursurile ținute la Conferințele județene ale organizațiilor PSD Caraș-Severin, la Reșița, și Gorj, la Târgu Jiu.Luni, Liviu Dragnea a făcut chiar un anunț-bombă! În legătură cu alegerile prezidențiale. Din partea Coaliției PSD-ALDE va candida oricine îl poate învinge pe Iohannis, iar asta înseamnă că poate fi chiar și un candidat comun. „Iau în calcul varianta că din partea alianței PSD-ALDE să candideze candidatul cu cele mai mari șanse pentru ca Iohannis să nu mai lovească România încă cinci ani de zile. Acesta este principalul criteriu pentru mine, personal, e cel mai important. Obiectivul major este să nu mai fie Iohannis sau ori cine știe ce altă invenție securistoidă”, a declarat Liviu Dragnea. Și Călin Popescu Tăriceanu susține că trebuie găsită cea mai bună formulă pentru aceste două partide.
DOUĂ TABERE DIN SRI SE LUPTĂ PENTRU UN POST DE PREȘEDINTE. Este un titlu din site-ul cotidianul.ro de luni, 4 martie 2019. Dintr-o postare anonimă pe internet, redacția Cotidianului a preluat-o și a publicat-o sub semnătura „Singuraticul”. „Ea pare să aparțină unui cunoscător din interior a disputelor politice din aceste zile. Nu-i exclus să aparțină unui ofițer din serviciile secrete.”Spațiul nu ne permite nici măcar s-o sintetizăm. Sunt expuse execuțiile marelui „caracter” Eduard Hellvig, pornit de pe la Timiș, fost ministru al Dezvoltării, membru marcant al Fundației George Soros pentru o societate deschisă. Apoi execuțiile Hellvig-iste ale Elenei Udrea și Alinei Bica, plus alte sforării. Printre care și crearea Cazului Laura Codruța Kovesi, procuror șef al pPParlamentul European doar stabilește negociatorul cu Consiliul Uniunii Europene. Nu-i exclus ca negocierea să fie cam prin toamna acestui an. Deocamdată nefiind stabilite nici regulile jocului curat-murdar. Iar până atunci s-ar putea ca președinte al Comisiei Europene, în locul lui Jean Claude Juncker, să ajungă Angela Merkel.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here